פסטה קרועה עם אספרגוס טרי, ארטישוק, אפונה וגבינת פיקורינו

פסטה קרועה עם אספרגוס טרי, ארטישוק, אפונה וגבינת פיקורינו
פסטה קרועה עם אספרגוס טרי, ארטישוק, אפונה וגבינת פיקורינו

מנת פסטה קרועה עם שלל ירקות ירוקים וגבינת פיקורינו שנראית כאילו נשלפה ממסעדת יוקרה, למרות שהיא בכלל לא מסובכת להכנה

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־4 סועדים:

דפי לזניה, 500 גר׳ (2 חבילות) של ברילה

50 גר׳ (חצי כוס) שמן זית

חצי צרור אספרגוס טרי

צנצנת ארטישוק מסונן מהשמן

12 זיתי קלמטה חתוכים לחצאים

70 גר׳ (¾ כוס) אפונה עדינה

כפית שום כתוש

מלח ופלפל לפי הטעם

חופן עלי בזיליקום טריים

80 גר׳ גבינת פיקורינו

אופן ההכנה:

1. מבשלים את דפי הלזניה במים רותחים וממולחים במשך כ-4 דקות עד לדרגת אל דנטה. מסננים ומצננים להפסקת הבישול.

2. קולפים את האספרגוס, חותכים אותו ל־3. חולטים את האספרגוס ואת האפונה במשך דקה במים רתוחים ומומלחים בחצי כפית מלח. מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח (להפסקת הבישול).

3. במחבת עם מעט שמן זית צורבים את האספרגוס, האפונה, הארטישוקים והשום הכתוש ומערבבים.

4. קורעים את דפי הלזניה שבישלנו לקרעים גסים ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ובפלפל.

5. מסירים מהאש, מחלקים למנות ומפזרים מעל עלי בזיליקום ופיקורינו מגורדת.

 

פסטה קרועה עם אספרגוס טרי, ארטישוק, אפונה וגבינת פיקורינו
פסטה קרועה עם אספרגוס טרי, ארטישוק, אפונה וגבינת פיקורינו

צילום בן יוסטר | סטיילינג דלית רוסו | פסטה ברילה | מתכונים אמיר מרקוביץ’ | כלי קרמיקה אינגריד קוטנר | איטלקיה בתחנה