פיתוי התפוח

פרי תפוח העץ מטהר את הגוף בעיקר כאשר אוכלים אותו בארוחת הבוקר | צלם: א.ס.א.פ קריאייטיב | Catalin Petolea, shutterstock
פרי תפוח העץ מטהר את הגוף בעיקר כאשר אוכלים אותו בארוחת הבוקר | צלם: א.ס.א.פ קריאייטיב | Catalin Petolea, shutterstock

תפוח העץ הוא יקירם של נטורופתים ומרפאים טבעיים בזכות השפעתו המטיבה על מערכת העיכול. הוא גם מרגיע עקיצות, משכך כאבי בטן, ואפילו עוזר להתפכח לאחר שתיית אלכוהול מוגזמת. כדאי לתת ביס

88 שיתופים | 132 צפיות

פריחת תפוח העץ באביב מעוררת בי את הצפייה לחגיגת הקטיף במטעי הצפון. זמן הפריחה הוא חודשי האביב, והקטיף – בשלהי הקיץ.
תפוח העץ (בשמו הבוטני Malusdomestica)המוכר לנו התפתח מתפוח הברMalussieversii)) ושייך לקבוצת הפירות המבשילים לאחר קטיפתם, כמו האגס, האפרסק, הבננה והאבוקדו. משך העיכול שלו קצר מאוד, שלושים דקות בערך, ולכן ברפואה הטבעית ממליצים לאכול תפוח טרי כארוחת ביניים או כפתיח לארוחה עיקרית. אכילת תפוח לאחר ארוחה כבדה עלולה להביאלתסיסתו ולגרום תחושה לא נעימה במערכת העיכול, ולעתים אף צרבות וקשיי עיכול.

פרי תפוח העץ מטהר את הגוף בעיקר כאשר אוכלים אותו בארוחת הבוקר.

מחית תפוחי עץ היא מזון מחזק לתינוקות,המרגיעאת מערכת העיכול. תפוח מאודה או מבושל מטפל בשלשול או בפרזיטים במעיים ומשכך כאבים של כיב קיבה או קוליטיס.

בימי הביניים נחשב תפוח בוסר מזון נוגד שלשול, והתפוח הבשל נחשב מטפל בעצירות. בנטורופתיה,המתבססת על פרוטוקולים הרפואה המסורתית,התפוח משמש למניעת מחלות ולריפוין.
התפוח מכיל סוכר טבעי, פקטין, את הוויטמינים A ,B1 ,C ומינרלים. שילוב של תפוח עם פירות המכילים אנזימי עיכול כמו פפאיה ואננס מסייע לעיכול תקין. מזג האוויר ההפכפך של האביב הישראלי עלול לגרום אי-נוחות במערכת העיכול ואף עצירות. לכן הסובלים ממערכת עיכול עצלה יוכלו ליהנות ממיץ פירות בימות האביב השרביים.

מחית תפוחי עץ היא מזון מחזק לתינוקות,המרגיעאת מערכת העיכול. צילום: א.ס.א.פ קריאייטיב | Jamroen Jaiman, shutterstock

עוד בחיים אחרים – טיפים לחיטוב מהיר

מלך האגוזים

10 תרגילים שיעזרו לך להרגיש נהדר גם כשאת לובשת בגד ים

מיץ פירות לחיזוק הגוף

1 כוס דובדבנים
1 פפאיה
2 תפוחי עץ
1 אננס
1/4 מלון

מקלפים את הפירות ומכניסים למכונה להכנת מיצים. שותים כוס אחת בבוקר על קיבה ריקה. המיץ נוגד עצירות ומנקה את הכליות, מטפל בדלקת פרקים ובעיות בתפקודי כבד.
אמנם תכולת הסוכר במיץ גבוהה, אבל יש לו ערך תזונתי רב ותכונות ריפוי מופלאות.

בתפוח העץ ישכמות עשירה של פקטין, המכיל סיבים מסיסים,הוא משפר פעילות מערכת העיכול וכן מעלה את הכולסטרול ה"טוב", את
ה -HDL. הרמב"ם המליץ על תפוח עץ כדי להתפכח ממצב שכרות לאחר שתיית יין. ולכן מוסיפים קוביות תפוח טרי אל משק יין, כדי לנטרל את השפעתו המשכרת.

ברפואה מסורתית צרפתית משתמשים בקליפות התפוח לטיפול בדרכי השתן, ויהודי ספרד משתמשים בחומץ המופק מתפוחים למניעת בחילות בתקופת ההיריון וכן להפסקת נזלת ושיעול מטריד.אפשר לפרוס תפוח ולהניח את הפרוסות על עור מגורה ומגרד להרגעה מידית.

חליטת תפוח

חותכים תפוח עץ לקוביות קטנות ומניחים בכוס גדולה.
מוסיפים מים רותחים ומכסים למשך חמש דקות.
אין צורך להמתיק.

החליטה משככת כאבי בטן וכאבי שיגרון ומקלה בעת הצטטנות וחום.

מיץ תפוחי עץ טרי מעורב בשמן זית משמשלטיפול בעקיצות ובשריטות.

הכותבת היא בעלת N.D.R.Na, נטורופתית, מתמחה בטיפול בצמחי מרפא, תזונה טבעית, פרחי באך ואיזון גוף-נפש. מנחת קבוצות בנושאים בריאות והתפתחות אישית. מגשרת הוליסטית. ראש תחום נטורופתיה במכון וינגייט.
טל': 097467278 | אתר אישי: www.argaman-ntr.co.il

* עכשיו בסטטוס: להרוויח יותר: חמש טקטיקות שכדאי להפעיל במקום העבודה

* עכשיו ב BelleMode: איך להיראות רזה יותר? הנה כמה טריקים מעולים