פחליאני של שף איגור ויינברג

במרכז - פחליאני | משמאל - קפוסטה | צילום: זוהר רון
במרכז - פחליאני | משמאל - קפוסטה | צילום: זוהר רון

משתה גאורגי עמוס באוכל מיוחד ובמשקאות מלאי אלכוהול הוא דרך מצוינת לחגוג את פורים באקסטרים. הפעם הגיע הזמן להתחבר לפחליאני במבטא גרוזיני

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים (בינוני | פרווה)

לתערובת אגוזים
1 ק"ג אגוזים טחונים
1 צרור גדול כוסברה
12 שיני שום
2 פלפל צ’ילי חריף
1 כפית פלפל שאטה
1 כפית חמלי סונלי (תערובת קווקזית של עשבי תיבול יבשים, להשיג בחנויות מתמחות)
1 כפית מלח
1/3 כוס חומץ 5%
2 כפיות שמיר קצוץ

לירקות
5 גזרים קלופים
5 סלקים קלופים
1/2 ק"ג תרד

במרכז – פחליאני | משמאל – קפוסטה | צילום: זוהר רון
במרכז – פחליאני | משמאל – קפוסטה | צילום: זוהר רון

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה.

2. מבשלים את הגזרים והסלקים עד שהם מתרככים, מצננים וטוחנים.

3. מאדים את התרד, סוחטים היטב, מצננים וטוחנים.

4. מרכיבים את הפחאלי על ידי ערבוב 2/3 מתערובת האגוזים עם 1/3 מתערובת כל ירק.

5. מגישים את הממרחים עם לחם וגרגירי רימונים.

מתכונים נוספים של השף איגור ויינברג:

1. בדריג'אני
2. חצ’פורי אמרולי ואצ’רולי
3. קפוסטה
4. קבב גאורגי
5. חינקלי בשר

שף: איגור ויינברג, מסעדת Supra | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק