פאי תפוחים

אין כמו פאי תפוחים חמים וריחני: קבלו מתכון לפאי נפלא וקל להכנה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ:

700 גרם תפוחי עץ חמצמצים (גרנד סמית), קלופים ופרוסים לפרוסות

4 כפות מים

2 כפות דבש

50 גרם סוכר

2 כפיות קינמון

1 כף קורנפלור

מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון

1/2 כפית תמצית וניל

לבצק:

100 גרם קמח

1/2 כפית מלח

100 גרם מרגרינה

1 כף סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרססים בתרסיס שמן את התבנית.

2. מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, יוצרים כדור, מניחים בשקית ניילון ומכניסים למקרר.

3. מניחים את התפוחים בסיר ומבשלים עם המים על להבה נמוכה במשך כ-10 דקות עד שהתפוחים מתרככים.

4. מוסיפים לסיר את הדבש, הסוכר, הקינמון, הקורנפלור, מיץ הלימון, קליפת הלימון המגוררת והווניל ומערבבים עד הסמכה. מניחים בצד לצינון.

5. מוציאים את הבצק מהמקרר, משטחים אותו בתבנית על נייר אפייה באמצעות מערוך ומרדדים כך שיהיה רחב מעט יותר מהתבנית.

6. מפזרים את התפוחים על הבצק בתבנית באופן שווה, פורשים עליהם את שולי הבצק ודוקרים במזלג כדי להוציא את האדים.

7. אופים בתנור במשך כ-30 דקות או עד שהבצק מזהיב.