עירוי ויטמינים: סוד הוולנס של ריהאנה וסינדי קרופורד

קנדל ג'נר | צילום: גטי
קנדל ג'נר | צילום: גטי

גווינת' פאלטרו, קארה דלווין ועוד סלבס כבר התמכרו לעירוי ויטמינים, איך זה עובד ואיפה אפשר לעשות את זה בארץ?

88 שיתופים | 132 צפיות

בשנה שעברה אושפזה קנדל ג'נר בבית חולים בעקבות תגובה לא טובה לעירוי ויטמינים שקיבלה. הדוגמנית התאוששה במהרה אבל ההייפ סביב הטיפול הלא קונבנציונלי הזה לא נשכך וסומן כאחד הטרנדים הבוערים לשנת 2019. הרעיון הוא פשוט – מגיעים למרכז וולנס או למרפאה פרטית כלשהי שנותנת שירות כזה, מתחברים לעירוי ויטמינים ומינרלים למשך 20־30 דקות לקבלת מנה מרוכזת של ויטאליות, ויוצאים רעננים ומחוזקים. מתן הוויטמינים באופן כזה עוקף את מערכת העיכול ומאפשר ספיגה מהירה יותר של החומרים המזינים בגוף.

קנדל ג'נר | צילום: Dia Dipasupil/Getty Images
קנדל ג'נר | צילום: Dia Dipasupil/Getty Images

התומכים הנלהבים מאמינים שהוא יעיל לטיפול במגוון תסמינים ובעיות כמו הפחתת סטרס, שיפור העיכול, הקלה על שרירים כואבים או שיפור אלרגיות, אבל רוב המשתמשים האדוקים הם אנשים בריאים, עסוקים מאוד ושחוקים מהעבודה שמחפשים פתרונות זריזים להשבת האנרגיה ותחושת ה־Well Being הכללית. רבים מגיעים כדי לזרז החלמה משפעת או צינון, להדוף במהירות תסמיני ג'ט לג או כפתרון מהיר להתגברות על האנגאובר אחרי ליל הוללות. טיפול מקובל נוסף הוא עירוי שמכיל ריכוז גבוה של האנטי אוקסידנט גלוטתיון להשבת הזוהר לעור. מי שזקוקה לטיפול SOS יכולה אפילו להזמין ביקור בית.

הרכב העירוי משתנה בהתאם לצרכים, אבל פופולרי במיוחד הוא קוקטייל הוויטמינים Myers‘ Cocktail הקרוי על שמו של ד"ר ג'ון מאיירס, שהגה את הטיפול עוד בשנות ה־70. ד"ר מאיירס נהג לתת למטופלים עירויים של ויטמינים ומינרלים כדי לצייד אותם בבוסט של אנרגיה והטיפול החל לצבור תאוצה והשתלב בקביעות באורח החיים של מפורסמים רבים מעבר לים. לפי התחזיות הוא צפוי להפוך לטרנדי וחזק יותר מטיפולי הבוטוקס.

אין ספק שהסלבס בארה"ב גורמים לו להיראות כמו פתרון קסם לקרייריסטים עסוקים. אדל השתמשה בטיפולי עירוי כדי לשרוד ערבי הופעות, כריסי טיגן העלתה לאינסטגרם תמונה שלה מקבלת עירוי כזה במיטה הביתית, ריהאנה הסעירה את הרשת עם תמונה דומה וכך גם סלבס נוספות כמו מדונה, סינדי קרופורד, קארה דלווין וגווינית' פאלטרו שאימצו את השיטה ישר לווריד.

קארה דלווין | צילום: Myunggu Han/Getty Images
קארה דלווין | צילום: Myunggu Han/Getty Images

אבל כפי שאפשר ללמוד מהתקרית של קנדל ג'נר, לא כולם מתרשמים מהתרפיה המוזרה הזו. המחקרים בנושא בראשיתם ועדיין אין עדויות להשפעות חיוביות של עירויים כאלה לטווח הרחוק. רופאים בארה"ב גם מביעים ספקות לגבי נחיצות העירויים לאנשים בריאים ומזהירים מפני סיכונים והסתבכויות. הכנסת עירוי היא פעולה פולשנית שיכולה לגרום לשטפי דם או לזיהומים. בנוסף, מינון יתר של חומרים מסוימים עשוי להיות רעיל וכך או כך הרופאים מתריעים שחשוב תמיד להקפיד על פיקוח רפואי ועל שימוש בציוד סטרילי.

בארץ רק מקומות מעטים מעניקים את הטיפול הזה מחוץ לבית החולים. ד"ר יוסף דיין, מומחה ברפואה פנימית, מעניק טיפולים כאלה במרכז לרפואה משולבת אשר בבעלותו. "הטיפול מיועד בעיקר לאנשים שסובלים מחסך תזונתי או מספיגה לא תקינה – אנשים שעברו ניתוח לקיצור קיבה, אנשים שסובלים ממחלות מעי דלקתיות או מבוגרים תשושים שסובלים מתת תזונה", הוא מפרט, "כשיש בעיית ספיגה משמעותית חייבים לעקוף את מערכת העיכול".

עם זאת, ד"ר דיין בהחלט תומך בטיפול גם לאנשים ללא בעיה בריאותית נראית לעין. הוא עצמו מקפיד לעבור עירוי ויטמינים כל שלושה חודשים, ומודה שכן מגיעים אליו מפעם לפעם למרכז סלבס שעובדים קשה מדי. "ד"ר מאיירס לקח את השיטה והפך אותה לשיטה טיפולית שמיועדת לאנשים בריאים ויכול להיות שהוא צודק, אנחנו לא אוכלים נכון והרבה מהבעיות הן בעיות של ספיגה. אני לא שולל את זה על הסף אם עושים את זה נכון ומשתמשים בחומרים הנכונים", מצדד ד"ר דיין אך גם מסייג, "אני לא אוהב מכונים שנותנים עירויים לכולם. הדבר צריך להיעשות תחת איבחון מקצועי והשגחה רפואית כשכל מקרה לגופו. לא אתן עירוי למישהי כדי שהשיער שלה יבריק".