חורף מתוק: מתכון לעוגת שוקולד חמה ומשגעת של קרין גורן

עוגת שוקולד חמה | צילום: דניאל לילה
עוגת שוקולד חמה | צילום: דניאל לילה

קרין גורן מלמדת איך להכין קינוח שוקולדי קלאסי מתוק ומרשים במינימום השקעה. באותה שיטה תוכלו להכין גם פונדנט שוקולד עם טוויסט

88 שיתופים | 132 צפיות

8 עוגות אישיות | 25 דקות | קל | כשר | אפייה

החומרים

200 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים
4 חלמונים
90 גרם (2/3 כוס) קמח
1/4 כפית מלח

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל.

3. מוסיפים סוכר וטורפים היטב. טורפים פנימה את הביצים אחת אחת. מוסיפים חלמונים וטורפים עד שהם נבלעים בתערובת.

4. מנפים יחד קמח ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

5. יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים 20-15 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך למגע. מוציאים מהתנור ומצננים דקה-שתיים.

6. מחלצים את העוגות מהתבניות ומגישים מייד.

לפי אותה שיטה מכינים פונדנט שוקולד עם הפתעת טראפל שוקולד: לפני האפייה מטביעים במרכז כל תבנית טראפל שוקולד – חלב, מריר ואפילו לבן (עדיף להטביע אותם כשהם קפואים). לאחר האפייה תתקבל לבה של שוקולד נמס. מומלץ למתחילים – גם אם חטאתם באפיית יתר, תקבלו מרכז שוקולדי נוזלי לעוגה.

למתכונים נוספים של קרין גורן היכנסי לאתר "השולחן"