עוגת פולנטה ותפוזים לסופש חורפי ומתוק במיוחד

עוגת פולנטה ותפוזים של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע
עוגת פולנטה ותפוזים של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע

מי לא אוהב תפוזים? ומי לא אוהב עוגת תפוזים נימוחה ומנחמת? העוגה הזו נוטפת עסיס תפוזי, עטופה ניחוח מריר של קליפת הדרים ועם מרקם גס וחינני. כל מה שצריך לסופש מושלם

88 שיתופים | 132 צפיות

עוגה בחושה מיד ממלאת את החושים בתחושה מנחמת של בית וילדות וזה לגמרי מה שאנחנו צריכות אחרי שבוע של סופה. למרבה השמחה החורף לא מביא איתו רק סופות אלא גם פירות הדר ובין היתר את התפוזים, הפרי שזוכה אולי לקונצנזוס הגדול ביותר בתחרות הפירות האהובים, וכשהוא מגיע לעוגה זה תמיד שילוב מנצח.

 שעה וחצי | קל | כשר

תבנית טבעת בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק

החומרים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית.
2. טוחנים שקדים במעבד מזון עם קליפת תפוז מגוררת ו-1/2 כוס סוכר לפירורים דקים.
3. מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב.
4. מערבלים חמאה עם 1/2 כוס סוכר במיקסר עם בלון הקצפה או במיקסר ידני לתערובת תפוחה ורכה. מוסיפים את החלמונים אחד-אחד תוך כדי ערבול וממתינים שכל חלמון ייבלע בתערובת לפני שמוסיפים את הבא אחריו. מוסיפים את תערובת השקדים הטחונים, מיץ תפוזים ופולנטה בהדרגה ולסירוגין. מערבלים לתערובת אחידה.
5. מקפלים שליש מהקצף לתערובת. התערובת כבדה, כך שהחלבונים יאבדו את רוב נפחם. מקפלים שליש נוסף, ואז את השאר. מעבירים את התערובת לתבנית.
6. אופים 60-50 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם המוחדר לתוכה יוצא יבש.מצננים. שומרים במקרר מכוסה בניילון נצמד עד 4-3 ימים. מגישים בטמפ' החדר.
7. לפני ההגשה מכינים את הזיגוג: מערבבים אבקת סוכר וקליפת תפוז מגוררת בקערית. יוצקים מים רותחים בהדרגה ותוך כדי ערבוב נמרץ במזלג. יכול להיות שלא יהיה צורך בכל המים, תלוי במידת הלחות של אבקת הסוכר. ממתינים כמה דקות ומזלפים על העוגה.

המתכון פורסם לראשונה בהשולחן, לכל מתכוני העוגות הבחושות