ענן על מגש: עוגת וניל רכה שאי אפשר לעמוד בפניה

עוגת וניל רכה של אבישג שאר-ישוב | צילום: אבישג שאר-ישוב.
עוגת וניל רכה של אבישג שאר-ישוב | צילום: אבישג שאר-ישוב.

לפעמים לא צריך להתחכם עם תוספות משוכללות – העוגה הזאת היא קלאסית, רכה, עסיסית וחלומית. ויש גם טוויסט כיפי שמתפצח בפה

88 שיתופים | 132 צפיות

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 2 תבנית אינגליש קייק | 1 עוגה | שעה | קל | כשר | אפייה

הטוויסט – ציפוי מתפצח של סוכר, שהופך אותה לקינוח שאי אפשר לעמוד בפניו.

החומרים

180 גרם חמאה רכה
180 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר
3 ביצים גדולות
20 גרם (1 כף) דבש
1 כף מחית וניל או תמצית וניל איכותית
200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה
300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
50 גרם (1/2 כוס) קמח שקדים
7 גרם (1 כפית גדושה) אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
לציפוי
30 גרם חמאה מומסת
30 גרם (½2 כוסות) סוכר לבן

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבניות בחמאה מומסת. אם משתמשים בתבנית קוגלהוף עם דוגמה (שהדפנות שלה לא חלקות), משמנים אותה היטב בחמאה, זורים מעליה סוכר ומעבירים את התבנית למקפיא ל-15 דקות – זה ייקל על חילוץ העוגה.

2. מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ביצה אחת בכל פעם, ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים דבש, מחית וניל ושמנת חמוצה ומערבלים עד שהם נטמעים.

3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מורידים את מהירות במיקסר ומוסיפים את תערובת החומרים היבשים. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה שאין בה גושי קמח.

4. מעבירים את הבלילה לתבניות ואופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לבש עם פירורים לחים. מצננים את העוגה בתבנית במשך 10 דקות, ואז הופכים אותה בזהירות מעל רשת צינון. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.

5. מברישים את העוגה בחמאה מומסת וזורים עליה סוכר.

רוצה מתכונים לעוגות בחושות? היכנסי לאתר "השולחן"