הכי טעים, הכי פשוט: מתכון לעוגת גבינה אפויה וקלאסית

עוגת גבינה אפויה של נמרוד אייזיק | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
עוגת גבינה אפויה של נמרוד אייזיק | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

כל אחת צריכה כזו בבית: עוגת גבינה אפויה, על זמנית, בלי קשקושים אבל עם הרבה טעם. מתכון קל שיהפוך את שבועות לטעים ויהיה תענוג מושלם גם בשאר ימות השנה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

עוגת גבינה אפויה, קלאסית ועשירה מאוד עם תחתית פריכה של קרמבל. אם עוקבים אחרי המתכון שלב אחר שלב – יש לכם עוגת גבינה מנצחת שתלווה אתכם גם הרבה אחרי החג.

עוד מתכוני שבועות מנצחים
כל מה שטעים בעוגת גבינה אחת
לזניה קוטג' וגבינות שמכינים בקלות
עוגת גבינה ב-15 דקות עבודה ו-6 מרכיבים

החומרים לקוטר 20 ס"מ | קל

החומרים לתחתית קרמבל:
400 גרם קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
250 גרם סוכר לבן (כוס ורבע)
300 גרם חמאה
למסת עוגת גבינה
1,130 גרם (4½ חבילות) גבינת שמנת 30 אחוז
370 גרם סוכר לבן (כוס ו־ 3/4)
גרידה מלימון אחד
6 ביצים
0 27 גרם שמנת חמוצה (גביע אחד פלוס כף)

ההכנה:
1. מכינים את תחתית הקרמבל: חותכים חמאה קרה לקוביות, מכניסים למיקסר עם וו גיטרה עם הקמח ועם הסוכר, מערבבים את הרכיבים עד קבלת פירורים.

2. מפזרים על תבנית אפייה עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 160 מעלות עד להזהבה (כ־ 20 דקות, תלוי בתנור).

3. בינתיים מכינים את המסה: מקציפים היטב את גבינת השמנת, גרידת הלימון והסוכר.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ובהדרגה, ורק לאחר שהביצים נטמעו לגמרי יוצקים את השמנת החמוצה ומערבלים עד לאיחוד מושלם.

4. מחממים תנור ל־ 100 מעלות.

5. מרפדים תבנית בקוטר 20 בכ־ 3/4 כוס מהקרמבל, יוצקים מעל את מסת הגבינה ואופים במשך כשעה עד שהעוגה יציבה. את הקרמבל הנותר שומרים לפעם אחרת.

6. מצננים את העוגה היטב במקרר לפני ההגשה.

עוגת גבינה אפויה של נמרוד אייזיק | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
עוגת גבינה אפויה של נמרוד אייזיק | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי