לא עוד מתכון שבועות: עוגת גבינה באסקית משגעת

עוגת גבינה של נמרוד אייזיק | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
עוגת גבינה של נמרוד אייזיק | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

בצק קליל, מלית מתקתקה של קרם פטיסייר וטאץ' איטלקי: השף נמרוד אייזיק עם מתכון חג מושלם לעוגת גבינה באסקית שכמותה עוד לא אכלתן

88 שיתופים | 132 צפיות

 

העוגה עתיקת היומין הזאת זכתה לגרסה איטלקית. היא עשויה בצק קליל ומלית מתקתקה ועשירה המבוססת על קרם פטיסייר, גבינת ריקוטה והדרים, היוצרים שילוב טעמים איטלקי קלאסי.

עוד מתכונים טעימים לשבועות
עוגת גבינה עם טריק בפחות מ-15 דקות עבודה

עוגת גבינה קסטה אינפורנטה

החומרים לקוטר של 20 ס"מ | קל

החומרים למלית ריקוטה:
60 גרם גבינת ריקוטה (כ־ 6 כפות)
לקרם פטיסייר וניל
חצי כוס חלב
115 גרם סוכר לבן (חצי כוס פלוס כף)
40 גרם קורנפלור (4 כפות)
15 גרם קמח (כף וחצי)
מקל וניל אחד
3 חלמונים
כף וחצי אבקת סוכר
גרידת תפוז מחצי תפוז

לבצק
4 חלמונים
150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס)
150 גרם חמאה רכה
210 גרם קמח (כוס פלוס כף)
כפית אבקת אפייה
קורט מלח

אופן ההכנה:
1. מכינים את קרם הפטיסייר: מרתיחים חלב עם חצי מכמות הסוכר ומסירים מהאש. בקערה נפרדת טורפים חלמון עם שארית הסוכר, הקורנפלור והקמח.

2. יוצקים לסיר, מדליקים שוב את האש ובעזרת מטרפה מערבבים תוך כדי חימום עד לרתיחה ובעבוע. ממשיכים לערבב עוד כ־ 30 שניות ומסירים מן האש. מוזגים את הקרם לתבנית שטוחה ומצננים. מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים.

3. מכינים את הבצק: מקציפים חמאה, סוכר, גרידת תפוז ומלח. מוסיפים את החלמון לאט לאט עד לקבלת מסה אחידה. מקפלים פנימה את הקמח ואבקת האפייה. מניחים את הבצק בצד למשך שעתיים.

4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1½ סנטימטר. מניחים אותו בתבנית וממלאים במלית. משאירים דפנות חשופות וסוגרים עם עוד שכבה של בצק בעובי כ־ 1 ס"מ.

5. מורחים ביצה טרופה ואופים בתנור בחום של 175 מעלות במשך 18 ־ 20 דקות עד להזהבה. מצננים.

עוגת גבינה של נמרוד אייזיק | צילום: אנטולי מיכאלו, הפקה: גלי וולוצקי, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
עוגת גבינה של נמרוד אייזיק | צילום: אנטולי מיכאלו, הפקה: גלי וולוצקי, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי