אזהרת התמכרות: מתכון לעוגיות פריכות בשלושה מילויים

עוגיות מגולגלות בשלושה מילויים של שף-קונדיטורית הילי גרינברג | צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
עוגיות מגולגלות בשלושה מילויים של שף-קונדיטורית הילי גרינברג | צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

הן פריכות מבחוץ, נימוחות מבפנים ואפשר למלא אותן בכל מה שרוצות, למשל מחית אגוזים, ריבה או מרציפן. מה הבעיה? שהן מתחסלות בשנייה

88 שיתופים | 132 צפיות

50 עוגיות | שעה וחצי | קל | כשר | עוגיות

עוגיות מגולגלות הן העוגיות המאוזנות ביותר שיש – יחס נכון בין בצק פריך, עשיר ולא מתוק למלית מתוקה ונימוחה. כדי שהבצק באמת יניב עוגיות פריכות הסוד הוא לעבוד איתו כשהוא קר ולעבד בעדינות. זה מעט מאתגר משום שהוא רך, אבל אל תאבדו סבלנות. אם אתן מרגישות שהוא לא מתמסר, הכניסו ל־10 דקות למקרר.

שימו לב – המתכון מתאים לכמות אחת של מלית. אם רוצות להכין את כל ה-3, מכפילות את כמות הבצק פי 3.

משחקים עם המלית
את הבצק אפשר למלא במגוון מליות: מחיות אגוזים מכל סוג, מרציפן, או ריבות. כדי להבטיח הצלחה מקפידים שהמלית תעמוד ב–3 כללים פשוטים:

מתיקות: המלית צריכה להיות מתוקה שכן הבצק כמעט ולא מכיל סוכר.

עושר: המלית צריכה להכיל כמות יפה של שומן כדי שלא תתייבש במהלך האפייה.

לחות: המלית לא יכולה להיות לחה (להתבסס על פרי מרוסק נניח) שכן אז הבצק יספח אליו את הלחות, לא יאפה כהלכה והמרקם הפריך שלו ייפגם.

החומרים

לבצק
1 כוס (140 גרם) קמח
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מחית וניל
קורט מלח
3 כפות מים
למלית תמרים ובהרט
450 גרם (חבילה) ממרח תמרים טבעי
1/2 כפית בהרט
למלית טחינה וסילאן
1/2 כוס (120 גרם) טחינה גולמית
1/3 כוס (120 גרם) סילאן
למלית שוקולד וקינמון
200 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ
100 גרם חמאה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה

מכינים בצק
1. שמים קמח, אבקת סוכר, מלח, וניל וחמאה בקערת המיקסר ומערבבים עם וו גיטרה במהירות בינונית־נמוכה עד שאין יותר גושי חמאה גדולים ומתקבלת תערובת פירורית.

2. מוסיפים מים לתערובת וממשיכים לערבב עד שהבצק נאסף לגושים גדולים. מוציאים מהמיקסר למשטח עבודה ולשים ידנית לבצק אחיד במינימום תנועות. יוצרים מהבצק דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות ועד לילה.

מכינים מלית טחינה וסילאן
3. שמים בקערה טחינה וסילאן ומערבבים לממרח יציב, אם הממרח נוקשה מדי מדללים אותו במעט מים.

מכינים מלית שוקולד
4. שמים חמאה, שוקולד, סוכר וקינמון בסיר קטן. ממיסים את השוקולד מעל אש נמוכה ותוך כדי ערבוב רק עד קבלת תערובת אחידה וחלקה. מניחים לשוקולד להצטנן ולהתייצב עד שהוא מגיע לטמפרטורת חדר מחוץ למקרר (אפשר גם במקרר ואז צריך לערבב מדי פעם).

מכינים מלית תמרים
5. מערבבים מחית תמרים ובהרט. אם המחית מעט קשה מרככים אותה עם 1־2 כפות מים חמים.

ממלאים את הבצק ואופים
6. מחממים תנור ל־170 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח בעדינות ותוך כדי תנועה תמידית (כדי שלא ייקרע) ליריעה בעובי 5 מ"מ.

7. מורחים את המלית הרצויה ומגלגלים את הבצק לרולדה. מעבירים את הרולדה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם רוצים להשתמש ביותר ממלית אחת, מחלקים את הבצק ל־2 או ל־3 ועל כל חלק מורחים את המלית שרוצים.

8. חורצים על פני הרולדה פסים במרחק 1־2 ס"מ זה מזה בעזרת סכין חדה ואופים 15־20 דקות עד שפני הרולדה זהובים. מצננים מעט (לא לחלוטין) וחותכים את הרולדות לעוגיות לפי החריצים.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן