פינוק מושלם ליד הקפה: עוגיות טחינה מקמח כוסמין עם שקדים

הן קטנות, ממזריות ומתחסלות בצ'יק, והכי כיף להקפיא אותן לפני האפייה ולהכניס לתנור כשבאים אורחים, או לנשנש אותן בכיף לבד ליד הקפה
כ-50 עוגיות | 50 דקות | קל | כשר | אפייה
החומרים
1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא
1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין לבן
1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים לאבקה
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
1 כוס (240 גרם, 240 מ"ל) טחינה גולמית
200 גרם חמאה רכה
2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה
1. שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים. מתחילים במרית ועוברים לערבוב בידיים. אם רוצים, אפשר גם לעבד במיקסר עם וו גיטרה. מעבדים עד קבלת תערובת אחידה במרקם רך ונעים. מעבירים למקרר למשך 30 דקות להתייצבות, כדי שיהיה קל לקרוץ לעוגיות.
2. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. קורצים מהבצק כדורים קטנים בגודל של מסטיק עגול. מניחים בתבנית האפייה במרווחים קטנים ביניהם ומועכים מעט בעזרת היד.
3. אופים 11-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט. מצננים לחלוטין, כי העוגיות מתפוררות כשהן חמות. שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר (כשבוע) או במקרר (כשבועיים).
אפשר להמיר את כל כמות הקמח במתכון בקמח חיטה מלאה או בקמח לבן רגיל.
את השקדים הטחונים אפשר להמיר בקמח.