יאמי! מתכון לעוגיות בייגלה וקרמל מלוח טעימות בטירוף

קרמל מלוח ובייגלה הם הזוג הלוהט של עולם הקינוחים, והעוגיות האלה הן הדבר הבא: עוגיות סנדוויץ' פריכות מבייגלה טחון שממלאים בקרמל מלוח. כמה גאוני, ככה טעים
כ־50 עוגיות | 40 דקות | קל | כשר | אפייה
שימו לב כי הכנת העוגיות מצריכה 20 דקות הקפאה + חצי שעה קירור
החומרים
לבצק בייגלה
165 גרם בייגלה מלוח
195 גרם (½1 כוסות פחות 1 כף) קמח
3/4 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום בהיר
200 גרם (1 כוס) סוכר
225 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה גדולה
למילוי קרמל מלוח
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
30 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
130 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
1/4 כוס סירופ גלוקוזה או סירופ תירס או דבש
אופן ההכנה
הכנת הבצק
1. טוחנים במעבד מזון את הבייגלה לאבקה דקה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ושני סוגי הסוכר וטוחנים כמה שניות לאיחוד. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד קבלת פירורים גסים. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד קבלת בצק אחיד. אם הבצק פירורי ואינו מתאחד, מוסיפים כף־שתיים מים ומעבדים שוב.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ. מעבירים למקפיא ל־15־20 דקות.
3. מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
4. מוציאים את הבצק מהמקפיא וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 5 ס"מ. קורצים חור בקוטר 1 ס"מ במרכז של מחצית מכמות העיגולים. מסדרים בתבניות.
5. אופים כ־12 דקות להזהבה קלה ומצננים.
הכנת הקרמל
6. מבשלים בסיר את השמנת המתוקה, החמאה והמלח לסף רתיחה ומסירים מהלהבה.
7. מבשלים את הסוכר בסיר נפרד, מוסיפים את הסירופ או הדבש ומבשלים על להבה בינונית, עד קבלת קרמל בצבע ענברי עמוק. מערבבים מדי פעם.
8. יוצקים לתוך הקרמל את תערובת השמנת המתוקה החמה ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל על להבה בינונית עוד כ־3 דקות, עד שהקרמל מגיע לטמפרטורה של 115־125 מעלות, כשהוא סמיך אך עדיין נוזלי וללא גושים של סוכר. מצננים כחצי שעה, עד שהקרמל נוח לזילוף (אם הוא מתקרר ומתקשה מדי, מחממים כמה שניות במיקרוגל).
9. מסדרים על מגש את העוגיות השלמות ומניחים על כל אחת כפית גדושה של קרמל. מכסים בעוגיות עם החור, ליצירת סנדוויצ'ים, ולוחצים בעדינות כלפי מטה כדי להדביק את שני החלקים. אם רוצים, אפשר להעביר את העוגיות למקרר או למקפיא לכמה דקות, עד שהקרמל מתייצב לחלוטין. שומרים עד שבוע בקופסה אטומה מחוץ למקרר או כשבועיים במקרר.