סנגריית הדרים חורפית

סנגריית הדרים חורפית | צילום: בועז לביא
סנגריית הדרים חורפית | צילום: בועז לביא

מתכון מפנק לדרינק חורפי לא מחייב עם אשכוליות, תפוזים, ליים וקלמנטינות שחמיצותם נשברת בתיבולים מתקתקים. פינוק בריא לחורף של פירות הדר עשירי ויטמין סי

88 שיתופים | 132 צפיות

 

"סנגרייה היא אחד המשקאות המשובחים שיצאו ממחוז קטלוניה בספרד. זהו יין מתובל, שמקבל תוספת של מיץ הדרים וסוכר כדי ליצור משקה מתקתק וכיפי. את הסנגרייה ניתן להגיש קרה או חמה, ותרגישו חופשי לשחק עם מיצי ההדרים שאתם מוסיפים".

החומרים ל- 4-6 כוסות |   קל  |   פרווה  |   טבעוני

1 בקבוק יין לבן שאוהבים
מיץ סחוט מ־2 תפוזים
מיץ סחוט מאשכולית אדומה
מיץ סחוט מ־2 קלמנטינות
1 מקל קינמון
2 כוכבי אניס
3-4 מסמרי ציפורן
3-5 כפות סוכר חום
2 קלמנטינות או תפוזים פרוסים דק
1 ליים פרוס דק

אופן ההכנה

1. מרתיחים בסיר את היין הלבן, מיצי ההדרים, הקינמון, האניס והציפורן.

2. מקטינים את האש לבינונית ומבשלים במשך 2־3 דקות.

3. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, לפי הטעם.

4. מניחים את פרוסות ההדרים בכוסות ומוזגים את הסנגרייה.

סנגריית הדרים חורפית | צילום: בועז לביא
סנגריית הדרים חורפית | צילום: בועז לביא

 

כלי קרמיקה לורי גולדשטיין
הדרים באדיבות עלה הביתה והמטעים של בן וגל אלון
עֹ ז תלם הוא בעל האתר the kitchen coach

צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל | ע. צלם לבנת נוי

מתכונים נהדרים של עז תלם, עשירים בפירות ההדר:

המדריך המלא לפירות ההדר
סלט פומלה
סלט טאבולה הדרים