סלט תאנים עם גבינת בושה ואבקת פיצוחים
מתכון קליל ומפנק לקיץ ממטבחו הגלילי והייחודי של שאדי בשארה. גלו איך התאנים המתוקות מקבלות בברכה את גבינה הבושה הנועזת ויחד עם אבקת פיצוחים פריכה יוצרים סלט קיצי ומרענן
מתכון קיצי נהדר של השף שאדי בשארה לסלט תאנים מתקתק שמתמזגים בשמחה עם גבינת הבושה המורכבת והנימוכה, בעלת מרקם קטיפתי שנמס מיד בפה. מיני אגוזים ופיסטוק מוסיפים קרנצ'יות למנה שאסור לפספס
החומרים ל-5 מנות | קל | חלבי
1 סלסילה (1 ק"ג) תאנים
3 כפות חומץ בלסמי מצומצם
3 כפות שמן זית
מעט מלח אטלנטי
צרור ענפי תימין
50 גר' פיסטוק חלבי
50 גר' אגוזי קשיו
50 גר' אגוזי מלך
300 גר' גבינת בושה חתוכה גס
עלי מיקרו אפונה או מיקרו בזילי
אופן ההכנה
1. מסדרים מחצית מכמות התאנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
2. מזלפים את החומץ הבלסמי ושמן הזית, מתבלים במלח אטלנטי, מניחים את ענפי התימין ואופים במשך 6 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.
3. קולים את כל הפיצוחים וטוחנים אותם במעבד מזון עד קבלת אבקה.
4. חוצים את התאנים הנותרות ואת התאנים הצלויות, מניחים אותן בצלחת הגשה, מפזרים מעל את הגבינה ומוזגים מעל מעט מנוזלי האפייה.
5. מפזרים את אבקת הפיצוחים ומקשטים בעלי המיקרו.
מתכונים נוספים של שאדי בשארה שמשלבים בין המטבח הגלילי הערבי לבישול האיטלקי הכפרי:
הקינוח שיעיף אתכם: כנאפה עם קרמבל פיסטוק
קנלוני שחור ממולא בחציל בלאדי עם ריקוטה
פילה פרידה אפוי עם סלט עדשים שחורות ועלים
הפתעה: סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר
מתכון אקלקטי: פיצה־ספיחה עם בשר כבש
אוליבו מתחם דהאר סנטר מול קניון כנעאן כפר ירכא, 04-9804213, 054-3041342
צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן