סלט פטנט עם בורגול, תרד, משמשים ופיסטוקים

סלט פטנט עם בורגול, תרד, משמשים ופיסטוקים | צילום: בועז לביא
סלט פטנט עם בורגול, תרד, משמשים ופיסטוקים | צילום: בועז לביא

עז תלם מציג לכם מנה קלה ומהירה להכנה, שבאה בול לרענן את החום של אוגוסט ולהעשיר את היום בקצת ירק וחיטה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חביב דאוד, השף והבעלים של מסעדת עזבה בראמה, הוא מומחה אמיתי בכל הקשור לחיטה. בימי החורף הוא מכין חובזה קצוצה עם בורגול, ובהשראתה נוצרה המנה הזו, שבה מבשלים עלי תרד בדיוק עד הרגע שבו הם ממלאים את הסיר במים, ואל המים האלו מוסיפים בורגול, ששותה אותם. משמשים קצוצים ופיסטוקים מעשירים את הטעם והמרקם, ומקבלים מנה כיפית שאפשר לאכול חמה או קרה.

החומרים ל-3 מנות | קל | פרווה

3־4 כפות שמן זית (לפחות)
1 חבילה (500 גר') עלי תרד קצוצים דק
1/4 כוס מים (אם צריך)
4 כפות גדושות בורגול דק
מיץ סחוט מלימון אחד (לפחות)
מלח, פלפל שחור
4־5 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
חופן פיסטוקים קלויים קצוצים גס

אופן ההכנה

1. מחממים סיר על אש גבוהה. מוסיפים את שמן הזית ועלי התרד, מערבבים היטב ומבשלים 2־3 דקות תוך כדי ערבוב.

2. אם יש נוזלים בתחתית הסיר לא מוסיפים את המים, ואם לא – מוסיפים את המים.

3. מוסיפים את הבורגול לסיר, מערבבים היטב, מכסים ומכבים את האש. משהים 3־4 דקות ובודקים שהבורגול מוכן.

4. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל.

5. מוסיפים את המשמשים והפיסטוקים ומערבבים בעדינות. אפשר להוסיף שמן זית.

סלט פטנט עם בורגול, תרד, משמשים ופיסטוקים | צילום: בועז לביא
סלט פטנט עם בורגול, תרד, משמשים ופיסטוקים | צילום: בועז לביא

 

מתכונים של עז תלם בהשראת החיטה ובשלני הגליל:

מורה הנבוכים של עז תלם לחיטה
שינינה: יוגורט עם תרד, פריקה ונענע
פאייה מפתול עם פטריות ואפונה

צילום בועז לביא סטיילינג ענת לבל