סלט ירקות שורש

סלט ירקות שורש | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק
סלט ירקות שורש | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק

ירקות שורש הם הכוכבים של תבשילי החורף. השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה בחר את המעניינים והצבעוניים שבהם והכין מנות לא שגרתיות שיתאימו לארוחות העונה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-4 מנות | קל | פרווה | טבעוני

2 גזרים
2 סלקים
2 קולרבי
2 בצלי שאלוט קצוצים
2 כפות עירית קצוצה
4 כפות שמן זית
4 כפות חומץ בלסמי
מלח, פלפל שחור
4 כפות אגוזי מלך קלויים וקצוצים

סלט ירקות שורש | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק
סלט ירקות שורש | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק

אופן ההכנה

1. מאדים בסיר את הגזרים, הסלקים והקולרבי במשך 15 דקות, עד שהם רכים (אבל לא רכים מדי). קולפים וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה.

2. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים מלבד אגוזי המלך ומערבבים. מפזרים את אגוזי המלך.

עוד מתכונים של השף אוראל קמחי:

1. קרפצ'ו קולורבי וקינואה אדומה פריכה
2. מרק גזרים צבעוניים
3. קדרת בייבי לפת ובצל ספרדי בציר בקר
4. נתח קצבים וארטישוק ירושלמי צלוי עם קרם גזרים

השף אוראל קמחי מבשל ירקות שורש | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק
השף אוראל קמחי מבשל ירקות שורש | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק

צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק