סלט ירקות שורש
ירקות שורש הם הכוכבים של תבשילי החורף. השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה בחר את המעניינים והצבעוניים שבהם והכין מנות לא שגרתיות שיתאימו לארוחות העונה
חומרים ל-4 מנות | קל | פרווה | טבעוני
2 גזרים
2 סלקים
2 קולרבי
2 בצלי שאלוט קצוצים
2 כפות עירית קצוצה
4 כפות שמן זית
4 כפות חומץ בלסמי
מלח, פלפל שחור
4 כפות אגוזי מלך קלויים וקצוצים
אופן ההכנה
1. מאדים בסיר את הגזרים, הסלקים והקולרבי במשך 15 דקות, עד שהם רכים (אבל לא רכים מדי). קולפים וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה.
2. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים מלבד אגוזי המלך ומערבבים. מפזרים את אגוזי המלך.
עוד מתכונים של השף אוראל קמחי:
1. קרפצ'ו קולורבי וקינואה אדומה פריכה
2. מרק גזרים צבעוניים
3. קדרת בייבי לפת ובצל ספרדי בציר בקר
4. נתח קצבים וארטישוק ירושלמי צלוי עם קרם גזרים
צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק