נתח קצבים וארטישוק ירושלמי צלוי עם קרם גזרים
ירקות שורש הם הכוכבים של תבשילי החורף. השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה בחר את המעניינים והצבעוניים שבהם והכין מנות לא שגרתיות שיתאימו לארוחות העונה
חומרים ל-4 מנות | קל | בשרי
מתכון קל להכנה שעושה הרבה רושם ונשען על חומרי גלם איכותיים
2 גזרים חתוכים גס
1 בצל חתוך גס
1 פחית (200 מ"ל) קרם קוקוס
מלח, פלפל לבן
1 כף חרדל
20 יחידות ארטישוק ירושלמי (עם הקליפה) שטופות היטב
שמן זית
600 גר' נתח קצבים
2 כוסות ציר בקר או ציר עוף
אופן ההכנה
1. מכינים את קרם הגזרים: מרתיחים את הגזרים, הבצל וקרם הקוקוס עם מעט מלח ופלפל לבן עד שהירקות רכים. מעבירים למעבד מזון, טוחנים לקרם חלק ומוסיפים את החרדל.
2. מסדרים בתבנית את הארטישוקים הירושלמיים, בוזקים מעט שמן זית ומלח. צורבים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים במשך 20 דקות נוספות. מתקבל ארטישוק ירושלמי שחום מבחוץ ורך מבפנים.
3. מלהיטים מחבת ברזל וצולים בה את נתח הקצבים במשך 3 דקות בכל צד, עד קבלת מידת עשייה מדיום-רייר. מוסיפים למחבת את הארטישוקים הצלויים וציר הבקר ומבשלים במשך 2 דקות על אש גדולה, עד שהרוטב מצטמצם. מסירים מהאש ומגישים לצד קרם הגזרים.
עוד מתכונים של השף אוראל קמחי:
1. קרפצ'ו קולורבי וקינואה אדומה פריכה
2. מרק גזרים צבעוניים
3. סלט ירקות שורש
4. קדרת בייבי לפת ובצל ספרדי בציר בקר
צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק