חתום בנשיקת מרנג: מתכון מתוק וממכר של קרין גורן

נשיקות מרנג ואגוזים | צילום: Gettyimages
נשיקות מרנג ואגוזים | צילום: Gettyimages

נשיקות מרנג-פקאן קטנות, מתוקות וממכרות שכיף להחזיק בבית וסוגרות את הפינה. איך תכינו אותן? קרין גורן מגלה את השיטה

88 שיתופים | 132 צפיות

100 נשיקות קטנות | 1 שעה | קל מאוד | כשר | אפייה

ממתקי מרנג-פקאן קטנים וממכרים. מי שמתעצל או אינו שולט ברזי הזילוף, יכול לעצב גבעות אבסטרקטיות בעזרת 2 כפות.

החומרים

4 ביצים חלבונים
½1 כוסות סוכר
1 כוס אגוזי פקאן טחונים דק

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-140 מעלות.

2. מערבבים חלבונים וסוכר בקערת מיקסר. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים על אש נמוכה (ביין מארי), ומחממים תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהסוכר נמס והתערובת חמימה למגע. מקציפים מיד במיקסר במהירות גבוהה 10 דקות, או עד שהקערה קרה למגע. מקלפים פנימה אגוזים.

3. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה חלקה ומזלפים נשיקות קטנות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 30-40 דקות, או עד שהנשיקות יתקבלו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים (לנשיקות מאוד יבשות אופים שעה ב-110 מעלות).

גיוון: אפשר להחליף חלק מהאגוזים בקוקוס, בשוקולד מגורד או בפרג טחון, לפי הטעם.

למתכונים נוספים של קרין גורן היכנסי לאתר "השולחן"