נמס בפה: מתכון לעוגיות חמאה של סבתא

עוגיות חמאה | צילום: shutterstock
עוגיות חמאה | צילום: shutterstock

עוגיות חמאה נוסטלגיות מהסוג שסבתא הייתה אופה ולא יכולנו להפסיק לנשנש. הן מפיצות ריח חמאתי מטורף בכל הבית ופשוט נמסות בפה, והבונוס: לוקח רק 20 דקות להכין אותן

88 שיתופים | 132 צפיות

10 עוגיות גדולות | 20 דקות | קל מאוד | כשר | אפייה

שימו לב הכמות הרשומה במתכון מניבה עוגיות גדולות, בקוטר של כ-10 ס"מ. אפשר להכין עוגיות קטנות יותר (ולאפות פחות זמן).

החומרים

1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
2 חלמונים
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מעבדים את כל החומרים במיקסר בעזרת וו גיטרה רק עד שנוצר בצק אחיד (יש להימנע מעיבוד יתר של הבצק).

2. קורצים 10 כדורים מהבצק, מניחים בתבנית במרווחים ומשטחים לעוגיות בעובי 1/2 ס”מ. מעבירים לתנור ואופים רבע שעה להשחמה. מוציאים ומצננים. מאחסנים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.

רוצה מתכוני עוגיות נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"