עוגיפלצת בהלם: גילינו איך להכין קרמוגית בבית – וזה מדהים

עוגיות קרמוגית של ליאור משיח | צילום: יח"צ
עוגיות קרמוגית של ליאור משיח | צילום: יח"צ

קרמוגית זה החיים, ועכשיו גם יש לנו את המתכון! ליאור משיח אופה עוגיות קרמוגית ממולאות בשוקולד חלב, והן פשוט מושלמות

88 שיתופים | 132 צפיות

20 עוגיות | שעתיים | קל | כשר | אפייה

החומרים

225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
85 גרם סוכר דמררה (1/2 כוס פחות כף)
75 גרם סוכר לבן 1/2 כוס פחות 2 כפות)
10 גרם דבש (1/2 כף)
340 גרם קמח (1/2 2 כוסות פחות כף)
2/3 כפית סודה לשתייה
2/3 כפית קינמון טחון
1/2 כפית מלח
למילוי
190 גרם שוקולד חלב במטבעות או קצוץ גס

אופן ההכנה

1. מעבדים חמאה, סוכר חום, סוכר הלבן ודבש במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

2. מערבבים קמח, סודה לשתייה, קינמון ומלח בקערה נפרדת ומוסיפים לתערובת החמאה. מעבדים במהירות נמוכה 2-1 דקות לקבלת תערובת פירורית. עוצרים את פעולת המיקסר, לוקחים מעט מהתערובת הפירורית ולשים מעט בין האצבעות אם היא מתגבשת בקלות, הבצק מוכן. אם לא מתגבש מעבדים עוד ½ דקה במיקסר. מוצאים את התערובת מקערת המיקסר ומעבדים על משטח עבודה במינימום תנועות לכדור. מעבירים את כדור הבצק לקערה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מוציאים את הבצק מהמקרר, ומחלקים אותו לכ-20 חתיכות במשקל 40 גרם האחת. מכדררים כל חתיכה לכדור ומניחים בתבנית.

4. חוצים כל כדור בצק, משטחים את אחד החצאים ומניחים עליו 4-5 מטבעות שוקולד או 1-1.5 קוביות (7-8 גרם שוקולד לכל לעוגייה). משטחים גם את החצי השני ומכסים איתו את הבצק שעליו השוקולד, מהדקים את הצדדים ומכדררים בעדינות. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק, מניחים את העוגיות הממולאות בתבנית המרופדת נייר אפייה ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות מסדרים את העוגיות בתבנית במרחק 4 ס"מ זו מזו, מעבירים לתנור ואופים 12 דקות. מוציאים מהתנור, משהים 10 דקות לפני האכילה ומגישים, הכי כיף עם כוס חלב צונן ליד.

רוצה מתכוני עוגיות נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"