זהוב ומלא בכל טוב: מתכון לקיש בטטה, גבינת עיזים וצנוברים

קיש בטטה, גבינת עיזים וצנוברים | צילום: Gettyimages
קיש בטטה, גבינת עיזים וצנוברים | צילום: Gettyimages

מתכון לקיש שופע כל טוב עם בצק פריך, קוביות בטטה זהובות, גבינת עיזים רכה וצנוברים פריכים. שי לי ליפא מגלה איך מכינות את היופי הזה

88 שיתופים | 132 צפיות

תבנית תבנית בקוטר 28 ס"מ | 6-8 מנות | שעתיים | קל | כשר | אפייה

החומרים

280 גרם (2 כוסות) קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח
3 כפית מים קרים
למלית
50 גרם חמאה
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות בגודל ½1 ס"מ
1 גליל גבינת עיזים חתוכה לקוביות בגודל ½1 ס"מ
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10%
1/3 כוס צנוברים קלויים
2 כפות עירית קצוצה
3 ביצים טרופות
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס
1. מעבדים קמח, חמאה, ביצה ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית מוסיפים 2 כפות מים ומערבלים לכדור בצק. אם העיסה עדיין פירורית, מוסיפים כף מים.

2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים את התחתית והשוליים של התבנית, דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. אופים כ-20 דקות עד שמזהיב מעט. מצננים.

מכינים את המלית ואופים
5. ממיסים חמאה במחבת. מוסיפים בטטה ומקפיצים על להבה בינונית כ-7 דקות עד להזהבה. מעבירים לקערה. מוסיפים את שאר החומרים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים. יוצקים על הבסיס.

6. אופים 35-30 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב. אפשר להגיש חם או בטמפ' החדר.

רוצה מתכוני קישים נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"