אי אפשר להפסיק לאכול: פאי בננה נוטלה מהחלומות

פאי בננה נוטלה של ברק כהן. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר
פאי בננה נוטלה של ברק כהן. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר

החיבור בין בננה לנוטלה אולי נשמע ילדותי לאנשים מסוימים שאינם אנחנו, אבל כאן הטעמים הפשוטים מקבלים שדרוג מתוחכם יותר. במילה אחת: שלמות

88 שיתופים | 132 צפיות

8-10  מנות | 1 שעה | אפייה | קל | כשר

שימו לב שלאחר הכנת הפאי הוא צריך להתייצב במקרר שלוש שעות לפחות.

לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ

החומרים

4-5 בננות בשלות פרוסות בעובי 1 ס"מ

לבצק שוקולד פריך
250 גרם קמח (3/4 1 כוסות)
25 גרם קקאו (1/2 2 כפות)
95 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס+כפית)
30 גרם שקדים טחונים (1/3 כוס)
קורט מלח
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה (50 גרם)

לגנאש נוטלה
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מכל)
15 גרם (1 כפית) סירופ תירס (להשיג בחנויות המתמחות) או כפית דבש
350 גרם שוקולד חלב
125 גרם ממרח נוטלה

לקישוט
חופן אגוזי לוז חצויים
חופן פניני שוקולד

אופן ההכנה

מכינים בצק שוקולד פריך

1. מערבלים את המרכיבים היבשים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים חמאה בהדרגה וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים ביצה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

2. מחממים תנור ל־160 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 26 ס"מ ומרפדים את תחתית התבנית והדפנות. מניחים על הבצק נייר אפייה ומשקולת (חומוס או שעועית) ואופים אפייה עיוורת כ־20 דקות. מסירים את נייר האפייה והמשקולת ואופים כ־15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים. מסדרים את הבננות על הבצק.

מכינים את הגנאש

3. מרתיחים שמנת וסירופ תירס בסיר. מוסיפים שוקולד ונוטלה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שמתקבל גנאש חלק ואחיד. מוזגים את הגנאש על הקלתית עם הבננות ומעבירים למקרר ל־3 שעות לפחות. מקשטים באגוזי לוז ובפניני שוקולד.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן