אושר בקערה: כך תכינו פאד תאי מושלם בבית

פאד תאי של התאילנדית בהר סיני | צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
פאד תאי של התאילנדית בהר סיני | צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

זוהי אחת המנות האסייתיות האהובות והפופולריות, והיא פשוט תמיד באה בטוב. סודות ההקפצה שיעזרו לכן להכין פאד תאי מעולה בבית

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 45 דקות | קל | כשר | מוקפץ

החומרים

400 גרם אטריות אורז בעובי 3 או 5 מ"מ
1 כף אבקת כורכום
20 גרם טופו
לרוטב פאד תאי
2-1 כפות שמן
3 בצלי שאלוט גדולים קצוצים גס במעבד מזון
10 שיני שום קצוצות גס במעבד מזון
80 גרם (כ־5 כפות) מחית תמרהינדי
7 כפות רוטב דגים
7 כפות סוכר
1/2 כף רוטב סרירצ'ה
לתוספות ולהגשה
1/2 1 כפות שמן
4 ביצים
1/4 כוס אושינקו (צנון יפני מוחמץ, להשיג בחנויות אסייאתיות) קצוץ דק
8 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד)
1/2 חבילת נבטים
4 כפות שטוחות בוטנים מטוגנים קצוצים
30 גרם מנגו בוסר (להשיג בשווקים) חתוך לרצועות דקות
צ'ילי יבש גרוס
1 ליים חתוך לרבעים

אופן ההכנה

1. משרים אטריות בקערת מים קרים שעה וחצי ומסננים. מערבבים כורכום ב־1/2 כוס מים ומשרים את הטופו שעה וחצי.

מכינים את הרוטב
2. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים שום ושאלוט על אש קטנה כ־1/2 דקה להזהבה. מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומבשלים 20 דקות, מערבבים מדי פעם.

3. מחממים שמן בווק או מחבת, מוסיפים 2 ביצים וטורפים בכף עץ לחביתה מקושקשת מוסיפים 1/2 מכמות האושינקו והטופו ומערבבים כ־1/2 דקה. מוסיפים 1/2 מכמות האטריות, מנמיכים לאש בינונית ומערבבים כמה שניות. מוסיפים 1/2 מכמות הרוטב ומקפיצים כ־1/2 דקה. מוסיפים 1/2 מכמות הנבטים, הבוטנים והבצל הירוק. מקפיצים באותו אופן את יתר החומרים. מעבירים ל־2 צלחות, מוסיפים לכל מנה מנגו וצ'ילי ומגישים לצד רבעי הליים. מכינים 2 מנות נוספות עם יתרת החומרים.

רוצה מתכוני מוקפץ נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"