פרוסה של אושר: עוגת קראנץ חלבה עם שוקולד צ’יפס

קראנץ חלבה ושוקולד צ’יפס של רות אוליבר | צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
קראנץ חלבה ושוקולד צ’יפס של רות אוליבר | צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

הקראנץ אמנם הגיע מגרמניה, אבל מדובר בעוגת השמרים הכי אהובה וישראלית שיש. תוסיפו לזה חלבה ושוקולד צ'יפס, וקיבלתן עוגה ביתית ממכרת במיוחד. ויש גם טיפ שיהפוך אותה למושלמת באמת

88 שיתופים | 132 צפיות

2 תבניות | שעתיים | למתקדמים | כשר | אפייה

מומלץ להשתמש בתבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ. כדאי לעשות שימוש בקמח לחם, שעשיר יותר בגלוטן, לקבלת בצק יותר אלסטי.

החומרים

לבצק
560 גרם (4 כוסות) קמח לחם (שטיבל מס' 2)
220 מ"ל (1 כוס פחות כף) מים חמימים
25 גרם שמרים טריים (1/2 קובייה מפוררת או 1/2 שקית)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1/4 כפית מלח
1 ביצה
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
למלית
1 קופסה (250 גרם) ממרח חלבה
250 גרם שערות חלבה
200 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים
1. מערבלים את כל החומרים למעט חמאה בקערת מיקסר עם וו לישה כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת ולשים עוד כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 50-40 דקות להכפלת הנפח.

ממלאים ומעצבים
2. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ וגודל 30×20 ס"מ.

3. מורחים על הבצק שכבה דקה של ממרח חלבה (אם הממרח קשה למריחה, אפשר לחמם כמה שניות במיקרוגל). מפזרים שערות חלבה ושוקולד צ’יפס ומגלגלים לגליל. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק וקולעים את הרצועות כחבל. מקפלים את השוליים פנימה ומניחים בתבנית אינגליש קייק. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית לקראנץ נוסף.

מתפיחים שוב ואופים
4. מכסים ומתפיחים כחצי שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. אופים כ-35 דקות להזהבה. שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.

רוצה מתכוני עוגות שמרים נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"