חובה בכל שולחן חג: עוגת דבש וקוקוס רכה וקטיפתית

עוגת דבש וקוקוס לחה של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן
עוגת דבש וקוקוס לחה של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן

טוויסט על עוגת הדבש הקלאסית. תוספת קוקוס טחון לוקחת את העוגה הזו למחוזות קלילים והנוכחות שלו משפיעה על המרקם - בזכותו אפקט הלחות שהסירופ מייצר מוגבר והעוגה רכה מתמיד

88 שיתופים | 132 צפיות

2 עוגות | שעה | קל | כשר | אפייה

את העוגה הזאת – כמו כל עוגת דבש אגב – ממש כדאי להכין יום או יומיים מראש.
המתכון מותאם ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ.

החומרים

1 כף קפה נמס מגורען
3 ביצים גדולות
200 גרם (1 כוס) סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
360 גרם (1 כוס) דבש
2 כפות ברנדי
100 גרם (1 כוס) קוקוס טחון
מעט מלח
1 כפית קינמון טחון
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
280 גרם (2 כוסות) קמח

לסירופ
1/4 כוס מים רותחים
3 כפות דבש
לעיטור
אבקת סוכר

אופן ההכנה

1.מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים היטב תבנית או תבניות אפייה, מערבבים קפה נמס עם כוס מים רותחים.

2. טורפים ביצים וסוכר בקערה רחבה לתערובת מעט תפוחה ובהירה, מוסיפים שמן ודבש וממשיכים לטרוף. מוסיפים ברנדי, את כוס הקפה שהכנו, קוקוס, מלח, קינמון, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת אחידה.

3. יוצקים את הבלילה לתבנית/לתבניות, מעבירים לתנור ואופים 40 ־ 45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מכוסה בפירורים לחים.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים סירופ

4. מערבבים היטב את כל חומרי הסירופ בקערית (אין צורך בחימום) עד שהדבש נמס במים.

5. מוציאים את העוגה מהתנור, שופכים סירופ דבש מעל, ממתינים כ־5 דקות ומחלצים מהתבנית. מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

המתכון פורסם לראשונה באתר "השולחן"