טבילה טעימה: עוגיות פריכות לתה לפי המתכון של סבתא

עוגיות קורבייה | צילום: איתמר גינזבורג
עוגיות קורבייה | צילום: איתמר גינזבורג

מתכון נוסטלגי לפניכן: עוגיות קלאסיות לתה כמו שסבתא הייתה מכינה בבית, והסוד שמוסיף לעוגיות הפשוטות מנעד טעמים וניחוחות משכרים

88 שיתופים | 132 צפיות

כ־30 עוגיות | כשעה | קל | כשר | אפייה

עוגיות פריכות על גבול המתפוררות מבית סבתא, שהייתה מגישה אותן עם תה ארל גריי. בצק שמשולבים בו וניל, קינמון ותמציות שקדים ורום מוסיף לעוגיות הפשוטות מנעד טעמים וניחוחות.

החומרים

400 גרם (2 חבילות) חמאה או מחמאה רכה בטמפ' החדר
140 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
240 מ"ל (1 כוס) שמן ניטרלי
100 גרם (1 כוס) אבקת שקדים
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
1 כף מחית וניל
1 כף תמצית שקדים
1 כף תמצית רום
700 גרם (5 כוסות) קמח
לקישוט
30 שקדים מולבנים שלמים
קינמון

אופן ההכנה

1. מעבדים במיקסר עם וו גיטרה חמאה (או מחמאה) וסוכר 3־4 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט קמח, וממשיכים לערבב כדקה. מוסיפים את הקמח בהדרגה וממשיכים לערבל במהירות נמוכה 5־7 דקות לקבלת בצק אחיד ורך.

2. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

3. מחלקים את הבצק ל־30 חלקים שווים, מכדררים כל חלק לכדור ומסדרים בצורה מרווחת בתבניות.

4. מטביעים בכל עוגייה שקד מולבן, זורים מעט קינמון ואופים 45 דקות להזהבה קלה.

למתכוני עוגיות נוספים היכנסי לאתר "השולחן"