שיגעון הסינבון: מצאנו לכן את המתכון הכי מתוק שיש

סינבון - שבלולי שמרים עם קינמון של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן
סינבון - שבלולי שמרים עם קינמון של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן

בזמן האחרון נדמה שכולם מדברים (ומריירים) שוב על סינבון, אז מצאנו לכן מתכון מנצח למאפי הקינמון המטריפים בזיגוג סוכר של נטלי לוין (עוגיו.נט). טיפ: הכי כיף לאכול ישר מהתנור

88 שיתופים | 132 צפיות

12 שבלולים בתבנית בגודל 20*30 ס"מ | שעה וחצי + כשעתיים התפחה | קל | כשר | אפייה

החומרים

580 גרם (4 כוסות + 2 כפות) קמח (עדיף קמח לחם)
10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
80 גרם שמן קוקוס
240 מ"ל (1 כוס) מים
2 ביצים גדולות
1 חלמון גדול
1/2 כפית מלח
למלית קינמון
240 גרם (1 כוס) סוכר חום כהה
2 כפות קינמון
קורט מלח
80 גרם שמן קוקוס בטמפרטורת החדר
21 כף דבש
לזיגוג הסוכר
100 גרם אבקת סוכר
1־2 כפות מים קרים
1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

מכינים את הבצק
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים קמח, שמרים, סוכר, שמן קוקוס, מים, ביצים, חלמון ומלח במהירות נמוכה־בינונית 15 דקות, לבצק אחיד, רך ונעים. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שעתיים.

מכינים את המלית
2. מערבבים בקערה סוכר, קינמון ומלח. מערבבים בקערה נפרדת שמן קוקוס ודבש.

מרכיבים את הסינבון
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים את תערובת שמן הקוקוס והדבש בשכבה אחידה ודקה ומפזרים מעליה את תערובת הסוכר והקינמון. מהדקים את הסוכר לתערובת שמן הקוקוס והדבש בידיים. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים ל־12 שבלולים גדולים ברוחב של 5־6 ס"מ.

4. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומניחים את השבלולים במרווחים שווים. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 30־40 דקות או עד שהשבלולים תפוחים ונצמדים זה לזה.

אופים את הסינבון
5. מחממים תנור ל־170 מעלות. אופים 18־25 דקות או עד שהסינבון זהוב ויציב. מצננים בטמפרטורת החדר.

מכינים את הזיגוג
6. מערבבים אבקת סוכר, מים ותמצית וניל למשחה סמיכה. אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים אבקת סוכר. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים קצת מים. המרקם צריך להיות כשל טחינה גולמית. יוצקים את הזיגוג על הסינבון ומניחים להתייצב כשעה בטמפרטורת החדר. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

המתכון מתוך הספר "ימים מתוקים" של נטלי לוין, הוצאת תכלת, 193 עמ', 136 ש"ח. להשיג בחנויות הספרים.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן