מק אנד צ'יז פליז: מתכון מעולה למנה הכי מנחמת שיש

מקרוני אנד צ'יז | צילום: shutterstock
מקרוני אנד צ'יז | צילום: shutterstock

חובבות הגבינה והפחמימות התפקדו: קבלו את המתכון לאחת המנות הכי מענגות שיש - מק אנד צ'יז. מומלץ לאכול תוך כדי בינג' של הסדרה האהובה עליכן

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 45 דקות | קל | כשר | אפייה

מתכוני מקרוני מתועדים כבר בספרי הבישול העתיקים בעולם שפורסמו באיטליה ובצרפת. מקובל לאכול את המנה כשהגבינה חמה ומותכת.

החומרים

100 גרם חמאה
1 כף קמח
4 כוסות חלב חם
400 גרם פסטה פנה מבושלת לפי הוראות היצרן
600 גרם גבינת צ’דר מגוררת
מלח
פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה

1. ממסים את החמאה במחבת, מוסיפים 1 כף קמח ומערבבים היטב עד שהקמח נטמע בחמאה. מוסיפים את החלב החם ומערבבים היטב ובמהירות עד קבלת תערובת ללא גושים. מערבבים את התערובת על האש במשך 5 דקות עד קבלת רוטב סמיך.

2. מוסיפים לרוטב את הפסטה ומחצית מכמות גבינת הצ'דר. מתבלים במלח, בפלפל ובאגוז המוסקט.

3. מעבירים את הפסטה לתבנית אפייה, מפזרים מעל את גבינת הצ'דר שנותרה ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שמתחיל להיווצר קרום זהוב על המנה.

רוצה לנסות מתכוני פסטה נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"