לגזור ולשמור למימונה: מעמולים זריזים של קרין גורן
מותר לעשות את החיים קלים יותר, ובטח שבמטבח: קרין גורן מגלה שני קיצורי דרך גאוניים שיניבו מעמולים זריזים ומעולים
60־70 עוגיות | קל מאוד | כשר | אפייה
למה לעצלנים? כי לא צריך לעמול על עיצוב כל עוגיה בנפרד: פשוט מגלגלים לרולדה ופורסים. ויש גם סוד קטן: במתכון הזה משתמשים במלית תמרים מוכנה.
החומרים
לבצק
5 כוסות (700 גרם) קמח
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
1 כף סוכר
1 שקית אבקת אפייה
למלית
400 גרם ממרח תמרים מוכנה
לזרייה
אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ולא דביק (אפשר להוסיף מעט קמח אם צריך).
2. יוצרים כדור בצק, משמנים אותו במעט שמן ומניחים בצד ל-10 דקות.
3. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן הכי דק שאפשר (20X30 ס"מ בעובי 2 מ"מ). חותכים את שולי המלבן לצלעות ישרות בעזרת סכין חדה.
4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
5. מורחים על הבצק כשליש מכמות המלית, בשכבה דקה. מגלגלים לרולדה.
6. מסמנים על הרולדה חריצים בעומק של 1 ס"מ ובמרווחים של 1/2 ס"מ, בעזרת סכין חדה, כדי להקל על פריסת העוגיות לאחר האפיה. באותו אופן מכינים עוד 2 רולדות.
7. אופים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כחצי שעה, עד שהן מקבלות צבע זהוב בהיר. פורסים לעוגיות כשהגלילות עדיין חמות ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
8. מצננים מעט. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומאחסנים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר.