דאבל טראבל: מאפינס שוקולד עשירים במיוחד וקלים להכנה

מאפינס דאבל שוקולד של נעמה גאון | צילום: נעמה גאון
מאפינס דאבל שוקולד של נעמה גאון | צילום: נעמה גאון

מאפינס דאבל שוקולד שעושים שמח בפה ובבטן, לוקחים בסך הכל כמה דקות הכנה ולא צריך בשבילם יותר מקערה אחת? יס פליז! הנה המתכון

88 שיתופים | 132 צפיות

12 מאפינס | 30 דקות | קל | כשר | אפייה

מאפינס סופר שוקולדיים שמכינים בכמה דקות ובקלות בקערה אחת

החומרים

120 מ"ל (חצי כוס) חלב
1 ביצה
100 גרם חמאה מומסת חמימה
1 כף חומץ לבן
1 כפית תמצית וניל איכותית
100 גרם (½ כוס) סוכר
50 גרם (¼ כוס) סוכר דמררה
140 גרם (1 כוס) קמח
50 גרם קקאו
½ 2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית מלח
50 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ
לקישוט
חופן שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים (עם 12 שקעים) בעטרות נייר (מנג'טים).

2. מניחים חלב, ביצה, חמאה, חומץ ותמצית וניל בקערה וטורפים לאיחוד. מוסיפים סוכר לבן וסוכר דמררה וטורפים. מנפים קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח לתוך הקערה וטורפים לתערובת כמעט אחידה. מוסיפים שוקולד וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה. נזהרים מעיבוד יתר.

3. מחלקים את התערובות שווה בשווה בין השקעים. מעטרים כל מאפין בנטיפי שוקולד מריר. מעבירים את התבנית לתנור ואופים 18-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז אחד המאפינס יוצא מכוסה במעט פירורים לחים.

למתכוני מאפינס נוספים היכנסי לאתר "השולחן"