הנשנוש המושלם: מתכון לעוגיות פיצוחים קריספיות

עוגיות פיצוחים של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן
עוגיות פיצוחים של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן

קלות להכנה, פריכות ומלאות טעם: עוגיות גרעינים ואגוזים ממכרות שמתפצחות בפה - הדרך הכי טעימה לנצל שאריות ולהפוך אותן לזהב פריך

88 שיתופים | 132 צפיות

24 עוגיות | 15 דקות | קל | כשר | אפייה

החומרים

200 גרם שקדים מולבנים פרוסים
80 גרם גרעיני דלעת קלופים
80 גרם גרעיני חמנייה קלופים
20 גרם שומשום או קוקוס
1/2 כפית מלח
60 גרם (6 כפות) סוכר
2 חלבונים מביצים גדולות

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה שקדים, שני סוגי גרעינים, שומשום או קוקוס, מלח וסוכר לתערובת אחידה.

3. מוסיפים חלבונים ומערבבים בכף עד שהכל מצופה בשכבה דקיקה של חלבון וסוכר.

4. בעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות קטנות בתבנית.

5. אופים 10־15 דקות או עד הזהבה יפה. מצננים לחלוטין ומגישים.

למתכונים נוספים של עוגיות היכנסי לאתר "השולחן"