יאמי: הקינוח המושלם לשבור איתו את הצום בכיפור

עוגיות מייפל ופקאן של נלי קרפנר | צילום: דניה ויינר, סטיילינג: אוריה גבע
עוגיות מייפל ופקאן של נלי קרפנר | צילום: דניה ויינר, סטיילינג: אוריה גבע

כל שנה אנחנו צמות, ורק מחכות שייגמר כדי לאכול את אותו כריך מאוס שממש מבאס לשבור איתו את הצום. אז לא עוד, כי הנה מתכון לעוגיות טעימות בטירוף, דיאטטיות, וממש קלות להכנה

88 שיתופים | 132 צפיות

25 עוגיות | 25 דקות | קל מאוד | כשר | אפייה

זה הזמן להזמין את הילדים למטבח — לגלגל לכדורים ולקשט בפקאנים. טבעונים, שימו לב: זה גם בשבילכם.

החומרים

80 גרם שיבולת שועל טחונה דק
120 גרם קמח כוסמין מלא
150 גרם אגוזי פקאן טחונים דק
120 מ"ל שמן קוקוס
120 מ"ל סירופ מייפל טבעי
1 כפית תמצית וניל
1 קורט מלח ים אטלנטי דק

לקישוט
25 יחידות אגוזי פקאן

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים שיבולת שועל, קמח כוסמין ופקאנים טחונים בקערה.

3. מערבבים שמן קוקוס, סירופ מייפל, תמצית וניל ומלח ים בקערה נפרדת. מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים היטב.

4. מגלגלים מהבצק 25 כדורים קטנים בידיים לחות ומניחים על נייר האפייה. מקשטים כל עוגייה באגוז פקאן.

5. אופים 20-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

המתכון פורסם לראשונה באתר "השולחן"