טעם גן עדן: מתכון למאפינס אוכמניות ופקאן של מיקי שמו

מאפינס אוכמניות ואגוזי פקאן | צילום: דניאל לילה
מאפינס אוכמניות ואגוזי פקאן | צילום: דניאל לילה

מאפה מושלם של השף-קונדיטור מיקי שמו לבוקר ספונטני וקליל - לא צריך להתפיח שום דבר מראש, אפילו לא להפעיל את המיקסר

88 שיתופים | 132 צפיות

12 מאפינס | 25 דקות | קל | כשר | אפייה

לא צריך להתפיח שום דבר מראש, לא צריך אפילו להפעיל את המיקסר. מערבבים קצרות וזהו. ואם חסר לכם מרכיב כלשהו מרשימת החומרים, החליפו אותו באחר.

החומרים

200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה
2 ביצים
80 מ”ל (1/3 כוס) שמן קנולה
קליפת תפוז מגוררת מ-1/4 תפוז
1 כפית תמצית וניל
280 גרם (2 כוסות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
100 גרם אוכמניות טריות או קפואות, מופשרות ומסוננות
1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים דק
לקישוט
1/3 כוס אגוזי פקאן שבורים גס

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים שמנת חמוצה, ביצים, שמן, קליפת תפוז ותמצית וניל בקערה.

3. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה בקערה נפרדת. מאחדים את 2 התערובות יחד עם האוכמניות והאגוזים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים משומנת עד 2/3 מגובהם, ומפזרים מעל אגוזים.

5. אופים כ-15 דקות עד להזהבה.

6. שומרים מחוץ למקרר עד 5 ימים.

גיוונים:
מחליפים את השמנת החמוצה בגביע יוגורט או ב-3/4 כוס רוויון.
מחליפים את קליפת התפוז בקליפה מגוררת מ-1/2 לימון.
מחליפים את האוכמניות בכוס קוביות של פרי אחר (נקטרינות, תותים, שזיפים, תפוחי עץ, אגסים).
מחליפים את האגוזים ב-1/2 כוס שוקולד צ’יפס או בפירות מיובשים קצוצים.

טיפים:
לקבלת מאפינס אווריריים ועסיסיים מקפידים על ערבוב מינימלי של התערובת. ברגע שהקמח נבלע התערובת מוכנה לאפייה.
חשוב לאפות את המאפינס ברגע שסיימנו למלא את תבניות השקעים, כדי שיתפחו יפה ובאופן אחיד.

למתכוני מאפינס נוספים היכנסי לאתר "השולחן"