רכות וחלומיות: מתכון ללחמניות שום עם עשבי תיבון ושמן זית

לחמניות שום של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: שני בריל
לחמניות שום של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: שני בריל

לחמניות שום רכות ונימוחות מבצק שמרים פשוט שמצליח תמיד, עם זיגוג בעל ארומה מטריפה של שמן זית, שום ועשבי תיבול

88 שיתופים | 132 צפיות

20 לחמניות או 2 חלות כתר | 50 דקות + שעתיים התפחה | קל | כשר | אפייה

את הזיגוג אפשר להכין ממנו כמות כפולה ולהגיש לשולחן כמטבל. אותו הבצק יכול לשמש אתכם גם להכנת חלה מתוקה: אני משתמשת בהכנה בשמן זית ובכמות קטנה של סוכר. אם אתם מעדיפים חלה מתוקה, מומלץ להכפיל את כמות הסוכר ולהשתמש בשמן ניטרלי.

החומרים

לבצק
1 ק"ג קמח כוסמין לבן או קמח חיטה רגיל מנופה
20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
540 מ"ל (¼2 כוסות) מים (לפעמים פחות)
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית עדין או שמן רגיל + מעט לשימון קערה והבצק
1 ביצה
1 כף מלח
לציפוי לפני האפייה
1 ביצה טרופה עם מעט מים, קורט מלח וקורט סוכר
2־3 כפות שומשום (לא חובה)
לזיגוג אחרי האפייה
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
חופן עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, אורגנו, בזיליקום

אופן ההכנה

1. מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים כוס מים, שמן וביצה ומערבלים 2 דקות. מוסיפים מלח ועוד כוס־כוס ורבע מים בהדרגה תוך כדי לישה. ממשיכים ללוש 10 דקות נוספות, עד שהבצק גמיש, מתנתק מדפנות הקערה ונוח לעבודה.

2. משמנים את כדור הבצק ומעבירים לקערה משומנת. מכסים ומתפיחים שעה או עד הכפלת הנפח.

3. לשים את הבצק להוצאת אוויר, מחלקים ל־20 חלקים שווים, מכסים ומניחים לרבע שעה. מכדררים לחמניות (או מעצבים שתי חלות), מסדרים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים שוב כ־30 דקות או עד הכפלת הנפח.

4. מחממים תנור ל־180 מעלות.

5. מברישים את הלחמניות (או החלות) בביצה, מפזרים שומשום (לא חובה) ואופים כ־30 דקות עד הזהבה יפה.

6. מערבבים בקערה שמן זית, שום ועשבי תיבול ומברישים את הלחמניות (או החלות) בתערובת.

7. מצננים ומכסים במגבת או בשקית כדי להעניק להן עסיסיות ורכות.

רוצה מתכוני לחמניות נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"