לא רק לחנוכה: כך תכיני לביבות כרובית מטריפות

קציצות כרובית, פטה ולימון כבוש של מיכל חביביאן | צילום: דור קדמי
קציצות כרובית, פטה ולימון כבוש של מיכל חביביאן | צילום: דור קדמי

אנחנו לא סגורות אם מדובר בלביבות או קציצות, אבל מה שבטוח זה שהן טעימות בקטע אחר - והרוטב? וואו. ויש עוד בונוס: לא צריך לטגן אותן

88 שיתופים | 132 צפיות

20 לביבות | שעה | קל | כשר | אפייה

החומרים

1 ק"ג כרובית מפורקת לפרחים
1/2 כוס לימון כבוש קצוץ דק
200 גרם גבינת פטה עיזים
1/2 כוס צנוברים קלויים
חופן עלי אורגנו טריים
2 ביצים
1/2 כוס (70 גרם) קמח כוסמין
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
שמן זית להברשה
לרוטב
1/4 כוס מייפל
1/4 כוס (60 מ”ל) שמן זית
1/4 כוס (60 מ”ל) מיץ לימון
1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס
להגשה (לא חובה)
יוגורט

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־250 מעלות. מרתיחים שפע מים בסיר וחולטים את פרחי הכרובית עד שהם מתרככים (אבל לא מתפוררים). מסננים ומקררים תחת מי ברז. קוצצים גס את הכרובית ומערבבים עם יתר המרכיבים של הקציצות (למעט שמן הזית).

2. מרפדים מגש תנור בנייר אפייה. בעזרת מברשת מושחים את נייר האפייה בשמן זית. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדור פינג פונג, משטחים קלות ומניחים על נייר האפייה. מברישים בשמן זית ומכניסים לתנור.

3. אופים כ־20 דקות והופכים. מחזירים ל־10 דקות נוספות עד שהקציצות משחימות. במקביל, מערבבים את מרכיבי הרוטב.

4. מוציאים את הקציצות מהתנור וטובלים אותן ברוטב כשהן עוד חמות. מעבירים לצלחת הגשה, ומגישים לצד יוגורט.

הכתבה פורסמה במקור באתר "השולחן"