משולש הזהב: כך תכינו לפורים אוזני המן כמו של רולדין

אוזני המן במלית תמרים מסאלה של רולדין | צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין
אוזני המן במלית תמרים מסאלה של רולדין | צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין

המתכון שלפניכן הוא מתכון הבסיס של מאפיית רולדין לבצק של אוזני המן. תוכלו לשדך לו כל מלית שתרצו, כי עם כזה בצק מושלם - מי בכלל ישים לב למילוי?

88 שיתופים | 132 צפיות

30 יחידות | שעה | קל | כשר | צמחוני

זהו מתכון לבצק בסיסי של אוזני המן. תוכלו לשדך לו כל מלית שתרצו, למשל מלית דאבל שוקולד, מלית תמרים מסאלה או מלית מרציפן פיסטוק

החומרים

לבצק
400 גרם חמאה רכה
1 מקל וניל גרגרים בלבד או 2 טיפות תמצית וניל איכותית
200 גרם סוכר
1 ביצה גדולה
600 גרם קמח
להגשה
אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. מערבבים את החמאה, גרגירי הווניל והסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת פירורים. לשים קלות עד שנוצר בצק. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעה.

3. מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ.

למילוי
4. מכינים מלית לפי ההעדפה. מזלפים במרכז כל עיגול מן המלית בעזרת שק זילוף. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.

לאפייה
5. אופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

להגשה
6. לאחר צינון מאבקים את המאפים המוכנים באבקת סוכר.

למתכוני אוזני המן נוספים היכנסי לאתר "השולחן"