מרק וישיסואז צרפתי עם דוקסל פטריות

מרק וישיסואז צרפתי עם דוקסל פטריות | צילום: שרית גופן
מרק וישיסואז צרפתי עם דוקסל פטריות | צילום: שרית גופן

גרסה מחודשת למרק ירקות צרפתי מוקרם, עם תוספת פטריות סמי-מאודות ושמן ירוק פרשי לאיזון. מתכון מעולה למנה מפנקת ביום חורפי קר

88 שיתופים | 132 צפיות

את הווישיסואז הקלאסי מגישים קר. בגרסה הזאת הוא מוגש חם עם דוקסל הפטריות שמוסיף לו טעם וצבע, ועם נגיעות שמן ירוק לטאץ' הסופי.

השף עידו פיינר ממסעדת גריג עושה מייקאובר למרקים מרחבי אירופה ומזכיר: הכלל הכי חשוב בבישול מרקים הוא אידוי אטי, על אש קטנה, שתורם למיצוי טעמי הירקות בתחילת הבישול

החומרים ל-4 מנות | בינוני | לא כשר/חלבי

50 גר' חמאה
מלח, פלפל לבן
10 כרשות קצוצות
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
6 כוסות (½1 ליטרים) ציר עוף (אפשר להחליף בציר ירקות)
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
מעט אגוז מוסקט טחון

לדוקסל פטריות

שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
1 חבילה פטריות שמפיניון קצוצות דק
1 חבילה פטריות פורטבלו קצוצות דק
1 כוס יין לבן
מלח, פלפל שחור

לשמן ירוק

1/4 כוס שמן זית
5 גבעולי פטרוזיליה

אופן ההכנה

1. ממסים את החמאה עם המלח בסיר על אש קטנה ומאדים את הכרשות עד שהן רכות.

2. מוסיפים את תפוחי האדמה, הציר, השמנת המתוקה, אגוז המוסקט ומעט פלפל לבן ומרתיחים.

3. מקטינים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.

4. טוחנים בבלנדר מוט או במעבד מזון, מסננים במסננת דקה ומתקנים תיבול.

דוקסל הפטריות

1. מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הבצל עד שהוא רך.

2. מוסיפים את הפטריות ומאדים עד שהן מגירות את כל הנוזלים.

3. מוסיפים את היין הלבן, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת יבשה ובמרקם אחיד.

השמן הירוק

1. טוחנים את שמן הזית עם הפטרוזיליה במעבד מזון.

2. יוצקים את המרק לקערות, מניחים בכל קערה כף מהדוקסל ומטפטפים את השמן.|

מרק וישיסואז צרפתי עם דוקסל פטריות | צילום: שרית גופן
מרק וישיסואז צרפתי עם דוקסל פטריות | צילום: שרית גופן

 

צילום שרית גופן | סטיילינג חמוטל יעקובוביץ

עוד מרקים אירופאיים לחורף חם:

מרק דגים עם קרמל ממרסיי
מרק עדשים ספרדי עם סלסת שיפקה
מרק שעועית איטלקי עם ברוסקטה, בייקון וקלמרי
מרק בצל צרפתי עם קוניאק וחזה אווז מעושן