מאשהו בריא
פולי המאש, קטניה עם ערכים תזונתיים בריאים אף יותר
חלק גדול מהתפריט שלנו, במיוחד של צמחונים וטבעונים שלא אוכלים בשר, הוא ירקות וקטניות, עד כדי כך שהקטניות מכונות "בשר לעניים". מכל הקטניות, פולי ה"מאש", הנקראים גם "מונג" או "קלמנטה", שונים בצורתם ובערכם התזונתי. צבעם ירוק עם פס לבן עדין בצד, והם נפוצים מאוד באסיה, שם נוהגים לאכול אותם כשהם מונבטים, כאשר תהליך ההנבטה מגביר את נוכחות החומרים התזונתיים שאנחנו רוצים לקבל מהם.
פולי המאש נחשבים למועדפים ביותר לשימוש בסלטים ובמתכוני המוקפצים למיניהם. הם בעלי ערך תזונתי גבוה ומהווים תחליף מצוין לחלבונים מהצומח.
ד"ר אביטל סבג-חורש, מומחית לתזונה טבעית, מסבירה כי פולי המאש שייכים למשפחת פולי הכליה (Kidney Beans), על שום צורתם החיצונית, המזכירה את הכליה האנושית. לעומת קטניות אחרות שצומחות כשיחים, המאש צומח בתרמילים הגדלים באשכולות דמויי רגלי תרנגולת. בכל אחד מהתרמילים משתנה הצבע מירוק לסגול כהה ומכיל 14-10 זרעים ירוקים קטנים. התרמילים נוצרים לאחר הפריחה, ואלה מכילים את הפולים.