לעבור את חנוכה בלי להשמין

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

חג חנוכה מגיע ואיתו גם האיום על הדיאטה שלנו. חלי ממן מוסרת 10 טיפים לשמירה על הדיאטה בחג הכי משמין ומקנחת במתכונים דיאטטים ושווים במיוחד ללביבות

88 שיתופים | 132 צפיות

חג החנוכה הוא אחד האיומים הגדולים ביותר על שומרי המשקל והדוגלים באורח חיים בריא. הפיתוי של התענוג המטוגן, המגיע למאפיות ולקונדיטוריות רק פעם בשנה, מסיט לא מעט ממתמידי הדיאטה מהתפריט הקבוע.

אז כמה זה באמת משמין? (רמז: מאוד)

סופגנייה רגילה מכילה כ- 400-500 קלוריות.
לביבה מטוגנת מכילה כ- 220 קלוריות וכ- 14 גרם שומן.

ואז מגיעה הכוכבית: יש לקחת בחשבון את התוספות של הריבה והסוכר שאינן תורמות למספר הקלוריות (בכפית אחת של אבקת סוכר או ריבה יש כ- 20 קלוריות).

10 טיפים שישמרו על הגזרה שלכם בחג:

• קבלו החלטה שבמהלך כל החג תאכלו סופגנייה אחת בלבד רק כשהיא חמה, טרייה ומעוררת תיאבון. אם חרגתם ממה שתכננתם ונראה לכם שה"דיאטה" אבודה, לא להתייאש, חוזרים מיד לתפריט הרגיל, שותים הרבה מים ומיד אתם שוב על הסוס…

• מתארחים בערב הדלקת הנרות? תכננו את היום כאילו אתם הולכים לשמחה משפחתית. החליפו בין הארוחות בהתאם לצורך ואל תדלגו על ארוחות. זכרו שאם תגיעו רעבים – שום כוח רצון לא יעזור לכם לעמוד בפני הפיתויים.

• תורכם לארח להדלקת נרות? תחשבו מראש סופגנייה אחת לכל אורח. חבל להיתקע בסוף הערב עם עודפים. הגישו בתחילת הערב מרק חם, הכינו פשטידות אפויות במקום הלביבות המטוגנות, סלט פירות וכו'.

צאו לצעדות יומיות. הן לא נועדו כל כך לשריפת קלוריות כמו להשפעה המרגיעה שבצידן. חוץ מזה הן מרחיקות אותנו מאזורי הסכנה…

• הילדים רוצים סופגניות? צאו אתם לקונדיטוריה ואל תכניסו מוקשים הביתה. מומלץ מאוד לא לאפות בבית – כי אז בדרך כלל אוכלים יותר.

• כמענה ללביבות ושאר מטוגנים, ניתן לגרד קישואים במקום/בנוסף לתפו"א, להוסיף פטרוזיליה, ביצה ואפילו פירורי לחם, תבלינים, ולטגן בטפלון עם תרסיס שמן או שמן מדוד או לאפות. ניתן להכין מהעיסה פשטידה נהדרת או מאפינס.

• הילדים בחופש – דווקא בימים אלה נדאג להם לתעסוקה ולארוחות מסודרות, כך גם הילדים לא ינשנשו כל היום וגם לנו לא יהיה כל כך קשה. זוכרים כמה החטיפים לא בריאים?

• חשבו…עם כל הכבוד לנס פח השמן, האם אני רוצה להנציח את הנס בהדלקת נרות או על הגוף שלי במרבדי שומן?

• חשבו איזה טעם אתם רוצים לחוש בסוף החג? טעם של ניצחון או טעם סופגנייה? או טעם של עליה? של כשלון, של אכזבה?

• נסו לצמצם ואף להימנע מהמאכלים המטוגנים והעדיפו תחליפים, שאינם פחות טעימים ויאפשרו לכם לעבור את החג ללא תחושת פספוס.

ולקינוח, שני מתכונים דיאטטיים לחג מתוק:

1. לביבות תפו"א אפויות:

מצרכים:

3 תפוחי אדמה
2 בצלים קצוצים
100 גרם פטריות קצוצות
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
כפית אבקת מרק
מלח ופלפל לפי הטעם
תרסיס שמן

אופן ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד לריכוך, מסננים ומרסקים למחית.
2. מאדים את הבצל הקצוץ עם הפטריות בכפית שמן, מניחים בצד להתקרר מעט ומוסיפים למחית תפוחי האדמה, מתבלים ומערבבים היטב.
3. יוצרים כ-15 קציצות ע"ג נייר אפייה משומן בתרסיס שמן ואופים בחום בינוני כ-20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים כ-10 דקות נוספות עד להשחמה.


לביבות הגרסה הרזה. צילום: חלי ממן

2. לביבות גבינה מתוקות:

מצרכים:

250 גרם גבינה לבנה 1/2%שומן
2 ביצים
4 כפות קמח תופח
ממתיק מלאכותי לפי הטעם
קורט קינמון
מס' טיפות תמצית וניל או רום
תרסיס שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הגבינה עם הביצים. מוסיפים את יתר החומרים ומשהים מספר דקות.
2. מרססים מחבת טפלון בתרסיס שמן ומחממים על אש בינונית.
3. יוצרים מהבלילה 8 לביבות ומטגנים משני הצדדים.
4. ניתן להגיש עם רסק תפוחים.

העצות והמתכונים באדיבות חלי ממן, מנכ"לית ומייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא