לחמניות‭ ‬קוטג‮'‬ רכות ואווריריות שמכינים ממש בקלות

לחמניות קוטג' מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט | צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט
לחמניות קוטג' מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט | צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט

לחמניית שמינייה רכה ואוורירית עם קצת חמאה ופרוסת גבינה צהובה זו ה-דרך לפתוח את הבוקר. את הלחמניה הזאת מכינים מקוטג'. כן, קוטג'. וזה סופר קל!

88 שיתופים | 132 צפיות

16 לחמניות | 1:45 שעות | קל | כשר | אפייה

בכל פעם שאני הולכת עם הפיצים למכולת, מס המעבר הוא לחמניית שמינייה. הלחמנייה היפה הזו קורצת להם מהשקית הגדולה ושום לחמנייה אחרת לא באה בחשבון. אני יכולה להבין אותם… אל תדאגו – אחרי שלוש דקות אין זכר ללחמנייה (מתוך ספרה החדש של אפרת ליכטנשטט, "אז מה את עושה כל היום?")

החומרים

500 גרם (כ-1/2 3 כוסות) קמח
1 כף שמרים יבשים
4 כפות סוכר
3 כפיות מלח
250 גרם (1 גביע) קוטג'
1 ביצה
25 גרם חמאה מומסת
160 מ"ל חלב פושר
לציפוי
1 ביצה טרופה, להברשה
שומשום

אופן ההכנה

1. שמים‭ ‬בקערת‭ ‬מיקסר‭ ‬עם‭ ‬וו‭ ‬הלישה‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬החומרים‭ ‬היבשים (הקמח, ‬השמרים,‭ ‬הסוכר‭ ‬והמלח)‭ ‬ומערבבים‭ ‬היטב‭. ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬הקוטג‮'‬, הביצה‭ ‬והחמאה‭ ‬ומתחילים‭ ‬לערבל. ‬מוסיפים‭ ‬בהדרגה‭ ‬את‭ ‬החלב‭ ‬ומשנים‭ ‬מדי‭ ‬פעם‭ ‬את‭ ‬מהירות‭ ‬הלישה‭ ‬כדי‭ ‬שהבצק‭ ‬יתאחד. אם‭ ‬הבצק‭ ‬עדיין‭ ‬יבש‭ ‬מוסיפים‭ ‬עוד‭ ‬כף‭ ‬או‭ ‬שתיים‭ ‬של‭ ‬חלב. לשים במהירות נמוכה במשך 10 דקות.

2. מקמחים‭ ‬משטח‭ ‬עבודה‭ ‬או‭ ‬מרפדים‭ ‬בנייר‭ ‬אפייה‭ ‬ומעצבים‭ ‬עליו‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬לצורת‭ ‬כדור, ‬מעבירים‭ ‬לקערה‭ ‬משומנת‭, ‬מכסים‭ ‬בניילון‭ ‬ומתפיחים‭ ‬כשעה‭ ‬במקום‭ ‬חמים (‬אפשר‭ ‬גם‭ ‬להתפיח‭ ‬לילה‭ ‬במקרר‭.(

3. מעבירים‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬למשטח‭ ‬העבודה‭ ‬ומועכים‭ ‬אותו‭ ‬להוצאת‭ ‬האוויר. מחלקים‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬ל-‬16 חלקים‭ ‬שווים (‬הכי‭ ‬נוח‭ ‬בעזרת‭ ‬משקל, ‬כל‭ ‬חלק‭ ‬70‭ ‬גרם) ומכסים את כדורי הבצק במגבת בזמן העבודה. יוצרים כדורים בקוטר 7-6 ס"מ. מגלגלים כל כדור לנחש ויוצרים קשר שמינייה. ‭

4. מרפדים‭ ‬את‭ ‬תבנית‭ ‬התנור‭ ‬בנייר‭ ‬אפייה ‬ומניחים‭ ‬עליה‭ ‬את‭ ‬הלחמניות. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים חצי שעה ליד התנור.

5. מחממים‭ ‬תנור‭ ‬מראש‭ ‬ל-‬180 מעלות‭ ‬טורבו‭. ‬מברישים‭ ‬את‭ ‬הלחמניות‭ ‬בביצה‭ ‬ומפזרים‭ ‬מעל‭ ‬את‭ ‬השומשום‭.‬ אופים 18-15 דקות על שהלחמניות זהובות ושחומות מעט.

רוצה מתכוני לחמניות נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"