לא רק ל-1 בספטמבר: לחמניות סלק וקשיו לכריך המושלם

לחמניות סלק של ברי יוגב | צילום: סבינה ולדמן
לחמניות סלק של ברי יוגב | צילום: סבינה ולדמן

אפשר לאפות, אפשר לאדות, כך או כך הן נפלאות. עם המתכון ללחמניות הרכות והחלומיות האלה אתן בחצי הדרך לכריך המושלם - והן בצבע סגול!

88 שיתופים | 132 צפיות

15-17 לחמניות | 2 שעות | קל | כשר | אפייה

החומרים

700 גרם קמח לחם
1.2 ק"ג סלק או 1 קילו סלק מבושל הנמכר באריזת וואקום
60 גרם חמאה רכה
40 גרם דבש
35 גרם שמרים טריים
15 גרם מלח
120 גרם אגוזי קשיו שלמים או קצוצים

אופן ההכנה

1. מבשלים את הסלק עד לריכוך, קולפים וטוחנים (אם משתמשים בסלק מבושל מדלגים על שלב הבישול). אמורה לצאת כמות של כ-590 גרם סלק.

2. מערבבים את הקמח עם השמרים בקערית קטנה.

3. לשים במיקסר בעזרת וו לישה מחית סלק, חמאה רכה ודבש לתערובת אחידה (כדקה). מוסיפים את תערובת השמרים והקמח ולשים 3 דקות לבצק אחיד וגמיש. במידה והבצק קשה מאוד מוסיפים כף מחית סלק.

4. מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות במהירות גבוהה לקבלת בצק נוקשה חלק ואחיד. מוסיפים את אגוזי הקשיו ולשים 2 דקות נוספות או מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומטמיעים את האגוזים בלישה ידנית – מותחים את הבצק לעלה עבה, מניחים במרכז את האגוזים ומקפלים את הבצק מעליהם. לשים עד שהאגוזים מתפזרים בבצק באחידות.

5. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת מטבח ומניחים להתפחה של שעה.

6. מחלקים את הבצק לכדורים של 120-100 גרם. מכדררים כל כדור בצק בידיים או מעצבים ללחמנייה מאורכת. מניחים את הלחמניות על תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים בניילון או במגבת מטבח לחה ומתפיחים לשעה.

7. מחממים את התנור ל-180 מעלות. אם רוצים, חורצים את פני הלחמניות (החריצה היא עניין אסתטי בלבד, הלחמניות נאפות בחום בינוני ולכן לא זקוקות לחריצים המשמשים כארובות לשחרור אדים ממאפים שנאפים בחום גבוה). אופים 20-15 דקות עד שתחתית הלחמניות משחימה.

8. אם רוצים, אפשר גם לאדות את הלחמניות. מניחים אותן ברווחים של כמה ס"מ זו מזו בסלסלת התפחה, מכסים את הסלסלה ומאדים 20-15 דקות עד שפני הלחמניות אטומים לגמרי.

9. מצננים את הלחמניות (אפויות או מאודות) על רשת צינון (או רשת תנור מכוסה בנייר אפייה מחורר קלות.

המתכון פורסם לראשונה באתר "השולחן"