לחם פצפצים: המתכון של לייזה פאנלים ללחם הכי כיפי שיש

לחם פצפצים מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל  | צילום: גיא בהר וחגית ביליה
לחם פצפצים מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל | צילום: גיא בהר וחגית ביליה

חגית ביליה, הלא היא לייזה פאנלים, נתקלה ב־Bubble Bread ברשת ומיד רצה להכין גם. למה פצפצים? כי הכי כיף לזלול את הפצפצים הקטנים האלה

88 שיתופים | 132 צפיות

1 תבנית 28X26 ס"מ | 3.5 שעות | למתקדמים | כשר | אפייה

החומרים

500 גרם (כ־½3 כוסות) קמח לבן או קמח כוסמין לבן
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 ביצה
1/4 כוס שמן זית
1 כוס מים פושרים חמימים (אם צריך עוד 1/4 כוס מים)
1 כפית מלח
מעט מלח גבישי
לציפוי פצפצי שום
5 שיני שום קלופות
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי בזיליקום
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כוס שמן זית
אחרי האפייה
1/2 כוס שמן זית או 40 גרם חמאה מומסת או רכה

אופן ההכנה

1. בקערת המיקסר או עם הידיים נערבב היטב את כל היבשים בלי המלח: הקמח, השמרים והסוכר.

2. נוסיף את הביצה ושמן הזית ונזרזף אט אט את המים הפושרים, חלילה לא חמים מדי (שלא יהרגו את השמרים) ולא קרים (פושרים אמרתי, כמו תיי צבאי). מתקבל בצק דביק אז נלוש או נערבל כמה דקות טובות, ואם צריך נוסיף עוד רבע כוס מים חמימים.

3. הבצק מתחיל להתמסר לנו, נהיה קצת פחות דביק – או אז נוסיף את המלח ונמשיך ללוש, לוש, לוש עד מרקם נעימי. במיקסר זה לוקח כ־7 דקות וזה קורה.

4. נעביר את הבצק לקערה, נכסה במגבת או בניילון נצמד וניתן לו לתפוח במקום חמים שעה עד שעה וחצי.

5. וואו, איך תפח יפה. עכשיו מתחיל הכיף האמיתי. נשמן היטב את התבנית בשמן זית (היטב אמרתי, לא להתקמצן), שהבצק יקבל רכות בטוסיקים שלו. נטבול ידיים במעט שמן זית וניצור מהבצק כדורירים בגודל מסטיק עגול (הם יתפחו) – יש משהו כיפי בגודל הזה. ניצור כדור אחרי כדור בידיים משומנות שמחות וניצור בתבנית צורת מנדלה מהכדורירים הקטנטנים האלה. אפשר לשתף את כולם בכיף, שימו מוזיקה ותיהנו ממלאכת הפאזל.

6. נכסה את התבנית וניתן לכדורים לתפוח שוב כ־40 דקות. בינתיים נחמם תנור ל־160 מעלות.

7. נבליץ בבלנדוש את חומרי הציפוי עד איחוד, ונמשח את הכדורירים בזיגוג השומי הנפלא הזה. על כל כדור מזוגג נפזר מעט גבישי מלח.

8. נשלח לתנור ל־35 דקות או עד שהגבעות הרכות והקטנות שזופות להפליא. אחרי שמוציאים אפשר למשוח שוב בשמן זית, אבל טעים יותר בחמאה מומסת.

מתכון מתוך הספר "קל קל קל" של לייזה פאנלים; הוצאת מודן

רוצה מתכוני לחם נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"