כולי בלינג בלינג: הטרנד שעושה קאמבק משנות התשעים

הטרנד בהחלט התעדן עם השנים | צילום: shutterstock
הטרנד בהחלט התעדן עם השנים | צילום: shutterstock

מדונה כבר מזמן לא לבד - גם ג'סטין ביבר, קייטי פרי, קיילי ג'נר, קים קרדשיאן ואפילו נינט הלכו על גרילז בשיניים. בעברית קוראים לזה בלינג, ואנחנו עפות על זה

88 שיתופים | 132 צפיות

למקרה שחיוכי סלבס למיניהם נראו לכן לאחרונה בוהקים במיוחד אבל הסברתן לעצמכן את התופעה כאבק כוכבים שגרתי, אנחנו כאן כדי להבהיר: מדובר בשיבוץ אבני חן ויהלומים על השיניים או בעברית "בלינגים", טרנד שהגיח לעולם אי אז באייטיז וזכה לעדנה מחודשת בניינטיז (ע"ע סוללת שיניה הקדמיות של מדונה) – ובימים אלה מנצנץ את דרכו חזרה. 

אחת הראשונות לאמץ מחדש את הבלינג הייתה קים קרדשיאן, שכבר בשנת 2021 חשפה בכל פלטפורמה אפשרית פה מלא יהלומים. בהמשך עיטרו את שיניהם אושיות נוספות דוגמת ג'סטין ביבר, היילי ביבר וקייט פרי. בישראל הזדרזו להדביק את הפער, ועד מהרה נראו תכשיטי שיניים בפיהם של עדן דניאל גבאי, ג'וזי זירה (בלינג בצורת הלוגו של נייקי) ונינט טייב, שבאירוע הסיום של "גמר הכוכב הבא" פיזרה לכל עבר חיוכים נוצצים. 

מי שיכולה להעיד בפה מלא (הבנתן?) על עוצמתו של הבלינג המחודש היא זואי גבע (26), הבעלים של סטודיו "זושקה" לקעקועים ופירסינג אותה נראה בקרוב על המסך בריאליטי ההיכרויות "לאב איילנד" ("אי האהבה") בהנחייתה של עדן פינס. את הסטודיו פתחה גבע לאחר תקופה בה עבדה עם מרינה מקסימיליאן וגיא מנטש. כשחיפשה עיסוק חדש, החליטה להתמסר לאהבתה המושבעת לקעקועים ופירסינג ולפתוח מקום ענק בתל אביב, הכולל גם בית ספר לפירסינג. השותף של גבע הוא אביה, שלדבריה, ממש לא סובל קעקועים על עצמו. 

זואי גבע | צילום: אינסטגרם i_am_zoshka
זואי גבע | צילום: אינסטגרם i_am_zoshka

"הסלוגן שלי הוא New reason to smile" אומרת גבע ומסבירה: "עד לא מזמן, החיוך מושלם נחשב לזה החושף שיניים מבהיקות בלובנן וישרות. אבל דברים משתנים כי אנחנו חיים בעידן של אינדיבידואליות והגדרה עצמית. פעם מי שהיה לו קעקוע, היה יוצא דופן, והיום למי אין? קעקוע זה כבר מיינסטרים. ואז בא הפירסינג, ואחרי שהתרגלו גם אליו, אנשים שוב חיפשו את הדבר הבא. כיום, אין יום בסטודיו שאנחנו לא מבצעים בלינגים וכל אחד מתאים את הנצנוץ לסגנון האישי שלו וקובע עד כמה הוא רוצה שזה יבלוט". לדברי גבע, הבלינגים הם חידוש נהדר כי הם לא דורשים החלמה כמו קעקוע או פירסינג, לא צריך להזהר מחשיפה לשמש ואפשר להוריד בכל רגע נתון. מדי חודש מבצעים ב"זושקה" לפחות 40 בלינגים, והמספר כל הזמן גדל. גבע מספרת שרוב הלקוחות הם צעירים, אבל יש גם בני 40 או 50, ואפילו סבתא אחת, שהגיעה עם הנכדה בעגלה וביקשה אבן קריסטל בשן אחת, "בשביל היופי".

מניסיונה, גבע מספרת שההשפעה של הבלינג על מצב הרוח היא מיידית: "חברה שלי הייתה בדיכאון אחרי פרידה, עשיתי לה שני בלינגים במתנה, והיא עמדה מול המראה וחייכה כי הייתה לה סיבה לחייך". בקיץ היא צופה שתחום הבלינגים ממש יתפוצץ. את גופה של זואי עצמה מעטרים 23 קעקועים, 12 פירסינג על האוזניים וספטום אחד על האף. כמובן שהיא מתחזקת באופן קבוע גם כמה בלינגים על השיניים, כשהאחרון הוא של פרפר: שני חצאים על שתי שיניים שמתחברים לפרפר צבעוני אחד. "זו הדרך שלי להביע את עצמי, לקשט את הגוף. זה אומר מבחינתי להיות בשליטה".

רוצות לדעת כמה קעקועים יש לבר רפאלי?

חיוך של מיליון דולר. מדונה מדגמנת יהלומים בשיניים | צילום: TIZIANA FABI/GettyImages
חיוך של מיליון דולר. מדונה מדגמנת יהלומים בשיניים | צילום: TIZIANA FABI/GettyImages

תגידי, זה לא מסוכן לבלוע את זה?
"ממש לא. מקסימום בלעת. אני בלעתי פעם אחת, לא קרה כלום. בגלל זה אני לא מדביקה לאף אחד יהלומים אמיתיים". 

כמה זמן זה מחזיק?
"עמידות ההדבקה היא בין חודשיים לשנה ויותר, אי אפשר להעריך בדיוק. זה תלוי בין השאר בגנטיקה, בהרכב הרוק, בכמות האימייל בשיניים, ברמת החומציות בפה ועוד".

ולמי שנמאס ורוצה להסיר את הבלינג?
"זה מחייב לגשת לשיננית או לרופא שיניים כי צריך בשביל זה מכשירים יעודיים כדי להסיר את הדבק מבלי לפגוע באימייל של השן". 

איך זה בכלל התחיל?
"שיבוץ אבנים בשיניים התחיל כחלק מסצנת הראפרים שהתקינו גריל מנצנץ על השיניים. משם התפתחה טכניקה מורכבת יותר של הדבקת אבני חן על השיניים, המאפשרת עיצוב בהתאם לרצון. החל מהדבקת אבן בודדת על שן אחת וכלה בהדבקה של כמה אבנים על כל השיניים הקדמיות, בצבעים שונים ובעיצובים מרהיבים. גם היום ראפרים רבים נראים כשהם עונדים תכשיטי שיניים או ציפויי מתכת על השיניים, וגם יהלומים". 

ריטה אורה עם סוג של בלינג | צילום: אינסטגרם
ריטה אורה עם סוג של בלינג | צילום: אינסטגרם

היכן מדביקים בדרך כלל?
"על השיניים התחתונות ועל הניבים, בשיניים הקדמיות פחות". 

איך מתבצעת ההדבקה?
"חשוב להדגיש שלא נוגעים בשן ולא משייפים אותה. התהליך מחייב מיומנות ודיוק גבוהים, כי צריך להיזהר שההדבקה לא תהיה קרובה מדי לחניכיים. תהליך ההדבקה עצמו הוא קצר, לא כואב ונעשה באמצעות חומרים דנטליים איכותיים המאושרים על ידי משרד הבריאות בארץ". 

תם שקד: "אני אוכלת פי שניים ממה שאכלתי בעבר"

אפשר להשתמש בסוגי אבנים שונים?
"אני משתמשת באבני סברובסקי ובאבני חן. חשוב לראות שהאבן מלוטשת ולא חדה מדי, כדי שלא יגרם פצע בפה. האבן חייבת להיות קטנה, אחרת נוצרת הבלטה של השפה או של הלחי, שמשפיעה על הנראות של הפה גם כשהוא סגור". 

מה לגבי אלה שיש להם ציפויי שיניים?
"לא ממליצה להם להדביק, כי לרוב ההדבקה אינה יעילה והאבן נופלת מהר".  

כמה זה עולה?
"הבלינג הראשון עולה 200 – 180 ש"ח. אחרי שפותחים את הערכה, אם רוצים עוד, בלינגים נוספים יעלו להם 60-50 ש"ח ליחידה".