טיטי איינאו: "הרשת משחררת אבל גם משתיקה"

טיטי איינאו | צילום: גולי כהן
טיטי איינאו | צילום: גולי כהן

טיטי איינאו נלחמת בגזענים וקוראת לנו "להפוך את הרשת לקצת מעבר לחזייה־תחתונים־ציצים־קוביות־איפה הייתי ומה עשיתי". סיכום עשור

88 שיתופים | 132 צפיות

טיטי איינאו (28) התפרסמה כדוגמנית, מנחת טלוויזיה ומלכת היופי לשנת 2013, אך מאז מחאת העדה האתיופית הפיד שלה הפך לאחד הבולטים במסגרת המאבק בגזענות ועל כך יכולים להעיד למעלה מ־62 אלף העוקבים שלה באינסטגרם.

>> כך תהפכי לכוכבת רשת: הטיפים של טיטי איינאו ונטלי דדון 

מה גילית בתור משפיענית רשת שלא ידעת לפני שהיית כזו?
"הרשתות החברתיות נכנסו מאוד חזק לחיים שלנו, בארבע השנים האחרונות זה נהיה מטורף לחלוטין. עבורי, הרשת היא פלטפורמה לבוא ולבטא את הרגשות שלי כלפי כל דבר, אם אני שמחה, עצבנית או אם סתם עברתי חוויה לא נעימה בסופר. יש לי יד חופשית, כשאני רוצה להגיד את דעתי, בנושא גזענות למשל, בנושא דיור או בכל נושא שקרוב לליבי, אני יכולה כל רגע לשחרר את זה ל־60 אלף העוקבים שלי. זה כמו עיתון פרטי שלי. יש לי מקום להגיד את מה שאני רוצה בלי להתבייש, כי מי שעוקב אחריי אוהב אותי ואת מי שאני".

מה הבינו משפיעניות הרשת שעולם התקשורת לא השכיל להבין?
"עיתון צריך לפנות לקהל רחב מאוד, להתנהל לפי כללים וחוקים, ולברור תוכן בפינצטה. אני לא צריכה לעשות את השיקולים האלו. אני באה ומדברת, אין לי הגבלות ואין לי בוסים. למשל, בזמן המחאה יריתי פוסטים מאוד ארוכים, הייתי מאוד מעורבת, כי זה מה שאני מאמינה בו".

מהי התופעה הכי חשובה שהולידה הרשת?
"בעיניי, התופעה הכי משמעותית ברשת היא הגיוון. מה שאני אוהבת ברשת זה שיש במה לכולם, גם לדוגמניות שהן לא בדיוק במידה או בצבע ה'נכונים'. יש גם המון משפחות שמתפרסמות בבלוג או ביוטיוב, זה פשוט יותר מגוון, ויש מקום לכולם".

מהי התופעה הכי מסוכנת שנולדה ברשת?
"התופעה הכי מסוכנת היא השנאה, תרבות הטוקבקים הארסיים. אני הרגשתי את זה באופן עוצמתי במיוחד בתקופה המחאה, כשנחשפתי לכמות מטורפת של אנשים גזעניים ברמות הכי מכוערות ומגעילות. ברשת השנאה היא ממש מול הפרצוף שלך, אנשים מפזרים ארס שמגיע אלייך ישירות".

מה אנשים לא יודעים על איך שהרשת עובדת?
"אנשים לא מספיק מודעים לכך שיש כאלה שקונים עוקבים ותגובות, ושיש שעות מסוימות וימים מסויימים להעלות פוסט. צריך לזכור תמיד שעוקבים, לייקים ותגובות לא מייצגים בהכרח את כמות האהבה והקהל שיש למישהו".

מה אנשים לא יודעים על מה זה אומר להיות משפיענית רשת?
"אנשים לא מבינים כמה זה תובעני, כמה עבודה יש מאחורי כל פוסט. אני לא מהמתחזקות באופן קבוע אבל יש לי חברות שחיות ונושמות את הרשתות, וזו מערכת שצריך כל הזמן לתחזק. לפעמים את יכולה להתאפר ולהתלבש רק כדי להעלות תמונה. את צריכה כל הזמן לכתוב תוכן ולהעלות – כשאני רוצה להעלות פוסט אני צריכה לשבת שעה שלמה, לנסח ולוודא שאין לי טעויות. יש לי חברות שמעצבות כל תמונה במשך שעות, אני בקושי נוגעת".

על מה לא מספיק מדברים ברשת והגיע הזמן לפתוח?
"אני הייתי רוצה שבאופן כללי נפתח יותר דברים ברשת. שכל אחד יגיב על הנושאים שבאמת נוגעים בו. לא כולנו אותו הדבר ולכל אחד מאיתנו יש דעות שונות. בואו נהפוך את הרשת לקצת מעבר לחזייה־תחתונים־ציצים־קוביות־איפה הייתי ומה עשיתי. בואו נהפוך אותה לזירה שבה אנשים מביעים דעות על מה שחשוב להם. לפעמים אני מרגישה שכולם מסביבי בוחרים לא להגיב ולא לענות או להיות פופוליסטיים. אם יש איזה גל של משהו שכולם מסכימים עליו, כמו הסיפור של הרב פירר, כולם מיד עפים על זה. בקטע הזה הרשת לוקחת משפיענים למקום פחות אמיתי. לדעתי, הרשת גם משחררת וגם משתיקה".

מה הדבר הכי הזוי שקרה לך ברשת?
"יש את אלו שמגיבים לך באופן קבוע, תגובות מצחיקות כאלה שאת נקרעת וגם עונה פה ושם. קרה לי כבר כמה פעמים שנתקלתי בהם במציאות, ניגש אלי מישהו וקופץ עלי, 'שלום חיים שלי מה קורה מה איתך' ואני לא מבינה מאיפה הוא בא לי. הוא נעלב 'איך את לא מזהה, זה אני מהאינסטוש'. הכי פאדיחות".

>> עדי אשכנזי, חנה לסלאו, טיטי איינאו וסלבס נוספות נזכרות בטראומות מבית הספר