משועממת בבית? 8 הרצאות טד מומלצות לבידוד ובכלל

ג'יין פונדה ולילי טומלין | צילום: Charley Gallay/Getty Images for Netflix
ג'יין פונדה ולילי טומלין | צילום: Charley Gallay/Getty Images for Netflix

בין אם נגזר עלייך להישאר בבידוד ובין אם את מתכרבלת מבחירה, אספנו 8 הרצאות טד שינעימו את זמנך הפנוי. היתרונות והחסרונות שבלהיות יפה, ערכו של הצחוק בחיינו והדרך לחיות בתשוקה בכל גיל

88 שיתופים | 132 צפיות

נדמה שהתקופה האחרונה מספקת שלל סיבות להישאר בבית. גם אם יש יום יפה לעת חורף, ואנחנו במצב רוח טוב – כנראה שאחד מבני הבית כבר נכנס או יכנס לבידוד. להעסיק את הילדים בבידוד זו משימה לא פשוטה שמצריכה רעיונות יצירתיים, אבל אם את זו שנקלעת לסגר עצמי או שסתם החלטת להעביר את הזמן בפיג'מה, תוכלי גם לנצל את הזמן להחכים.

קשה להיות יפה?
את הקטע הזה אולי ראיתן כבר, מככבת בו הדוגמנית קמרון ראסל, ובסרטון היא מדברת על איך אנחנו תופסים בחורות יפות וכמה אנחנו טועות בדרך שבה אנחנו מתייחסות אליהן, ולא בקטע של "אוי-אוי-אוי, כמה קשה להיות יפהפייה". היא אינטליגנטית ומשעשעת, ומאירה את הנושא בדרך שבה לא ראיתן אותו בעבר. אולי אחרי שתצפו בזה לא תתבאסו נורא שאתן לא דרופ דד גורג'ס ודוגמניות על.

>> פעילויות שמפחיתות חרדה בבידוד ולא בבידוד

אין גיל לתשוקה
איך לחיות חיים מלאי תשוקה בכל גיל? איזבל איינדה בת ה-71 מסבירה איך למרות שכשמתבגרים מאבדים אנשים, מקומות ואנרגיה, אפשר להישאר צעירים בנפשנו. איינדה היא ילידת צ'ילה שברחה משם בילדותה, שכן היא קרובת משפחה של מי שהיה נשיא צ'ילה והודח על ידי פינושה. היא סופרת ועורכת המתגוררת בסן פרנסיסקו ומסבירה איך לשמור על אופטימיות גם כאשר אף אחד לא מסתכל עלייך (כי את מבוגרת) ואת רוצה להיות מסמר המסיבה. היא מודה שעדיין יש לה פנטזיות אירוטיות על אנטוניו בנדרס.

המוח הטיפש והאופטימי
האם המוח שלנו מכוון להטייה אופטימית? האם זה עובד לטובתנו או לרעתנו? טלי שרות מציגה בהרצאה מרתקת איך המוח שלנו עובד עלינו. כדוגמה היא נותנת את אחוז הגירושים הגבוה, לעומת אופטימיות של בני זוג צעירים שבטוחים שאהבתם תחזיק לנצח. לולא האופטימיות הקוסמית הזו ספק אם המין האנושי היה ממשיך בכלל.

>> אין לך כח להרצאות? הסדרות המומלצות לבינג' חורפי בנטפליקס

אובייקטיביות או הזיה?
האם הקורונה באמת כאן במציאות האובייקטיבית שלנו או שזו הזיה משותפת של כל האנושות? מדען המוח אניל סת' מדבר על המודעות שלנו, אחת התעלומות הגדולות של הפילוסופיה והמדע – איך נוצרת המודעות שלנו? איך היא משפיעה על תפיסת המציאות שלנו? האם גם לבעלי חיים יש מודעות? בהרצאה שלו הוא טוען שבגלל שהמודעות שלנו נמצאת בגוף חי היא מתווכת לנו את המציאות כאשליה בפיקוח.

לצחוק על הכל
זו ההרצאה שבטוח תעלה חיוך על פרצופכן. סופי סקוט מסבירה למה אנחנו צוחקים, ומסבירה למה אנחנו צריכים את הצחוק עצמו, שנשמע כמו קול מוזר שחיות משמיעות. במהלך ההרצאה תקשיבו גם לקול צחוקם של אנשים אחרים, וזה יעלה חיוך על פרצופכן גם אם כרגע דרכתן על זכוכית שבורה (מה שמהצד יכול גם להיראות מצחיק). ידעתן שיונקים, קופים ואפילו עכברים צוחקים?

ואגינה זו לא מילה גסה
לילי טומלין וג'יין פונדה מתארחות לשיחה ומדברות על חברות נשית לאורך השנים. הן צוחקות על ואגינות יבשות, על מעט הזמן שנשאר להן לחיות ורק לצפות בהן מעלה חיוך על הפנים. כיף לראות שגם בגילאי 70 פלוס אפשר להיות גברות מגניבות לחלוטין וקוליות.

>> מיינדפולנס ורשתות חברתיות: כך תמקסמי את ההנאה מהמיניות

הפמיניסטית השמחה
נכון, זו הרצאה קצת ארוכה, אורכה כחצי שעה, אבל אם יש לכם משהו בשפע כשאתן בבידוד זה זמן, אז הקדישו מעט ממנו לסופרת הניגרית במקור צ'יממנדה נגוזי אדיצ'יה שמסבירה למה כולנו צריכות להיות פמיניסטיות. צ'יממנדה היא סופרת שזכתה בפרס אורנג' לספרות בשנת 2007, ההרצאה שלה משעשעת ובסופה גם נשים אינטיליגנטיות שמשום מה ממשיכות לומר בראיונות לתקשורת "אני לא פמיניסטית" ישנו את דעתן. צ'יממנדה, למשל, מכנה את עצמה "פמיניסטית שמחה", כיוון שכשיצא ספרה "ייעץ" לה סופר ניגרי לא לומר שהיא פמיניסטית, כי פמיניסטיות הן נשים עצובות שאף אחד לא רוצה להתחתן איתן.

 

למי קראת ילדותי?
הילדה האמריקאית אדורה סויטק מסבירה בבהירות למה המבוגרים לא יותר בוגרים מהילדים, ומבקשת מהמבוגרים להפסיק להשתמש במילה "ילדותיים" כמילה המציינת חוסר כשירות להתנהג בצורה הגיונית. הגיוני.