חצ’פורי אמרולי ואצ’רולי של שף איגור ויינברג

חצ'פורי אצרולי | צילום: זוהר רון
חצ'פורי אצרולי | צילום: זוהר רון

משתה גאורגי עמוס באוכל מיוחד ובמשקאות מלאי אלכוהול הוא דרך מצוינת לחגוג את פורים באקסטרים. הפעם הגיע הזמן להתחבר חצ'פורי אצ'רולי ואמרולי במבטא גרוזיני

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-10-12 יחידות | בינוני | חלבי

לבצק
12 גר' שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות מלח
3 כוסות מים פושרים
3 כוסות חלב
2 ק"ג קמח
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן חמניות

למשיחה ולסיום האפייה
1 חלמון טרוף
מעט שמנת מתוקה
10-12 ביצים
20-24 קוביות חמאה

למלית
400 גר' טבורוג (גבינה גרוזינית) מפוררת
400 גר' סולוגוני (גבינה גרוזינית) מפוררת
400 גר' מוצרלה קשה מגוררת

חצ'פורי אמרולי | צילום: זוהר רון
חצ'פורי אמרולי | צילום: זוהר רון

אופן ההכנה

1. מערבבים את המרכיבים עד קבלת בצק אחיד. מתפיחים עד הכפלת הנפח.

2. נותנים לבצק מכה להוצאת האוויר ומחלקים אותו לחלקים של 200 גר' כל אחד.

3. מגלגלים כל חלק לכדור. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר ומניחים 180 גר' מהמלית במרכזו (משאירים את השוליים נקיים).

4. מגלגלים את שולי הבצק פנימה, משאירים את החלל הפנימי פתוח ומחברים את הקצוות ליצירת צורת סירה. מושחים את שולי הבצק בתערובת החלמון והשמנת המתוקה.

5. אופים את החצ'פורי במשך 12 דקות בתנור שחומם מראש ל-280 מעלות. פותחים ביצה על כל חצ'פורי וממשיכים לאפות במשך 7 דקות, עד שהחלמון מלבין והחלמון עדיין רך. מניחים על החצ'פורי החם 2 קוביות חמאה ומגישים.

6. את החצ'פורי אמרולי מכינים מאותו בצק ועם אותה מלית, אך במקום ליצור צורת סירה מקפלים את הבצק כלפי מרכז החצ'פורי ואופים אותו במשך 10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-280 מעלות. בתום האפייה מניחים על המאפה חמאה בנדיבות

מתכונים נוספים של השף איגור ויינברג:

1. בדריג'אני
2. פחליאני
3. קפוסטה
4. קבב גאורגי
5. חינקלי בשר

שף: איגור ויינברג, מסעדת Supra | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק