גם יפה וגם אופה: מתכון לחלת בצל ועשבי תיבול של דניאל קיציס

חלת בצלים של דניאל קיציס ואידית פדידה | צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
חלת בצלים של דניאל קיציס ואידית פדידה | צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

לדניאל קיציס יש אובססיה לחלות משוגעות. כאן היא מביאה גרסה עם בצלים צלויים ועשבי תיבול ארומטיים - וזה טעים כמו שזה יפה

88 שיתופים | 132 צפיות

2 חלות | שעתיים וחצי | קל | כשר | אפייה

דניאל קיציס: "אני ממש אוהבת להכין חלות עם טופינגס משוגעים. יש המון דרכים לאכול חלה: עם חמאה ומלח, לצד תבשיל סמיך או עם ממרחים מלוחים או מתוקים. כל טופינג מתאים לסוג אחר של אכילה. הבצלים הצלויים לוקחים את החלה לכיוון מתקתק ומוסיפים לה מרקם נגיס. העלים הארומטיים מסמלים לדעתי משהו ראסטי אבל גם מאוד נשי".

>> דניאל קיציס מהממת אותנו בתמונות חשופות ומרגשות
>> אחיות שלנו: כך דניאל וקורין קיציס הפכו ללהיט

החומרים

2 ענפים תערובת עלים עלים ארומטיים (גרניום, זוטא, לואיזה, לבנדר, רוזמרין, מרווה או תימין)
1 חלמון להברשה
מעט מלח גס
לבצק
1/2 3 כוסות + כף (500 גרם) קמח
4 כפות (48 גרם) סוכר
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים
1 ביצה
3 כפיות (18 גרם) מלח
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
לבצלים צלויים
2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
1 בצל חתוך לרבעים
1 כפית מלח גס
1 כף סוכר
1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה

מכינים בצלים צלויים
1. מחממים תנור ל־200 מעלות. מתבלים בצלים במלח, סוכר ושמן זית וצולים בתנור כ־15 דקות עד שהבצלים משחימים. מצננים.

מכינים את הבצק
2. מערבלים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מים, ביצה ומלח וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק. מוסיפים שמן וממשיכים ללוש ידנית ובמיקסר לסירוגין עד שכל השומן נטמע בבצק. אם הבצק שומני מדי מוסיפים כף קמח. ממשיכים ללוש במיקסר על מהירות בינונית עוד כ־10 דקות.

3. מקמחים קערה גדולה בקמח, מניחים בה את הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל־6 כדורים, מכסים ומתפיחים עוד כ־20 דקות.

4. יוצרים מהכדורים נחשים וקולעים 2 חלות. שוזרים בחלה בצלים צלויים וענפי תבלין. מקפלים כל חלה פנימה (כמעין שבלול או כדור) ומתפיחים כ־15 דקות נוספות.

5. מחממים תנור ל־180 מעלות. מושחים את החלות בחלמון ובוזקים מלח גס. אופים 30־20 דקות עד שהחלות זהובות.

רוצה מתכוני חלות נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"