חינקלי בשר של שף איגור ויינברג

חינקלי בשר | צילום: זוהר רון
חינקלי בשר | צילום: זוהר רון

משתה גאורגי עמוס באוכל מיוחד ובמשקאות מלאי אלכוהול הוא דרך מצוינת לחגוג את פורים באקסטרים. הפעם הגיע הזמן להתחבר לחינקלי בשר במבטא גרוזיני

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-35-40 יחידות | בינוני | בשרי

לבצק
1 ק"ג קמח מנופה
1 ביצה
1/2 ליטר מים קרים
1 כפית מלח
קורט סוכר

למלית
500 גר' בשר בקר שמן טחון
1 בצל חצי מהכמות קצוצה דק וחציה מגוררת
4 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחור
מים קרים
1 צרור כוסברה קצוץ דק
1 פלפל צ’ילי קצוץ דק
2 כפות חמלי סונלי (תערובת קווקזית של עשבי תיבול יבשים, להשיג בחנויות מתמחות)
1 כפית גרגירי כוסברה כתושים

חינקלי בשר | צילום: זוהר רון
חינקלי בשר | צילום: זוהר רון

אופן ההכנה

הבצק
1. מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את הביצה, מערבבים, מוסיפים את המים הקרים ומערבבים עד קבלת בצק במרקם אחיד וקשה. מניחים בצד במשך 30-35 דקות.

המלית
1. מערבבים את הבשר, הבצל והשום, מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים מים קרים עד שהתערובת אחידה ("כמה שהבשר שותה"). מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

ההרכבה
1. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול וסוגרים את הכיסון על ידי איסוף הקצוות לצורת שק קטן. סוגרים את הכיסון היטב ויוצרים מעין גבעול בקצה.

2. מבשלים את החינקלי במים רותחים במשך 6-7 דקות. מגישים עם פלפל שחור גרוס.

מתכונים נוספים של השף איגור ויינברג:

1. בדריג'אני
2. חצ’פורי אמרולי ואצ’רולי
3. קפוסטה
4. קבב גאורגי
5. פחליאני

שף: איגור ויינברג, מסעדת Supra | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק