התמודדות משפחתית

עבור רבים מפגשים משפחתיים נגמרים בכאב לב | צלם: א.ס.א.פ קריאייטיב | BestPhotoStudio, shutterstock
עבור רבים מפגשים משפחתיים נגמרים בכאב לב | צלם: א.ס.א.פ קריאייטיב | BestPhotoStudio, shutterstock

עבור רבים, ימי החג דורשים התמודדויות משפחתיות לא פשוטות. מה עושים? קודם כל שלום עם עצמינו, אחר כך יהיה קל יותר לעשות שלום עם אחרים

88 שיתופים | 132 צפיות

הפעם אני רוצה להתייחס לעובדה שפסח בפתח ואיתו שלל אירועים ומפגשים משפחתיים, ולהציע לכם להתמודד עם המציאות המשפחתית בדרך אחרת.

אין ספק שמשפחות הן עניין מוזר; זו קבוצה שבמקרים רבים מורכבת מאנשים, שאם הדבר היה תלוי בהם, הם לא היו בוחרים להיות קרובים לשאר בני הקבוצה. זה נכון כמובן למעט המקרים בהם בני המשפחה הם גם חברים קרובים.
הקשר הביולוגי והרגשי שנובע מעצם היותנו בתוך משפחה יוצר חיבור מסוג אחר – כזה שרבים נאבקים איתו ובתוכו. המשפחה היא מקום בו אנו חשופים במיוחד וקרובים במיוחד. מקום בו, בדרך כזו או אחרת, אנו למדים וגם נפגעים, ושקיימות בו תפיסות ודעות שמגבילות אותנו במהלך חיינו. זו בדיוק הסיבה שעבור אנשים רבים אירועים כמו ליל בסדר, שאמורים להיות חגיגיים, הופכים לכאב ראש, ולעתים גם לכאב לב.

אז מה עושים? מסתכלים מחדש על המציאות המשפחתית. המורה שלי, ורדה דרור, מלמדת להסתכל על ההשתקפויות שמסביבנו. כל אדם שמעצבן אותנו, שמכעיס אותנו, שמפחיד אותנו, שגורם לנו להרגיש אשמים או עצובים, כל אדם כזה משקף צד בתוכנו. באופן טבעי, זה יהיה צד שאין לנו שלום איתו. הדרך לעשות שלום עם האנשים מסביבנו דורשת לעשות שלום בתוכנו.
השתקפויות זה עניין מורכב אך מרתק במיוחד; הדימיון בין אנשים יכול להיות נסתר מהעין אך הוא מתקיים בכל המקרים. ככל ששניים כועסים יותר אחד על השני, הם דומים יותר זה לזה.

אני כותב לכם את כל זה כדי להציע לכם להגיע למפגשים המשפחתיים שלכם (במיוחד לאלה שאתם טעונים כלפיהם ברגשות) עם נקודת מבט חדשה. הסתכלו מחדש על אלו במשפחה שקשה לכם איתם ושאלו את עצמכם היכן ואיך אתם דומים להם. ככל שתזהו את הדימיון, תוכלו לחזור ולטפל במה שכל אחד מאתנו יכול לטפל ולשנות – בעצמו. בנוסף על כך, ההסתכלות הזו מביאה ליותר חמלה ואמפתיה במערכות היחסים השונות.

*עוד בחיים אחרים – איך יוצרים מטבח בריא?

*עוד בחיים אחרים – מדריך לטיהור הבית

כעת תשובות לשאלותיכם

א' שאל את טוהר (www.tohar.co.il) מה הם אומרים על שיער ארוך או שיער קצר מבחינה אנרגטית. אני מודה שזו שאלה שמעולם לא חשבתי לשאול את טוהר ובכל שנותיי כמתקשר, איש באמת לא שאל. עד עכשיו.

וזו הייתה תשובתם: "איננו רואים תפקיד לאורך השיער, כמו למידת הקשר בין האדם לבין המראה החיצוני שלו. אם החיצוניות מבטאת את הפנימיות או מסתירה אותה, זה הדבר אשר יוצר אנרגיה ומשפיע על מציאות".

השאלה של ט' מורכבת מכמה שאלות – מהי חתימת נשמה, האם זוהי הגדרה שקיבלתי והאם היא קשורה לזמן בין הפעמים שבאתי לכאן? האם זה קשור לתכונות אופי מסוימות שלקחתי כצידה לדרך?

זו התשובה של טוהר: "אנו נאמר שכל נשמה בחרה בכיוון מסוים, בנתיב מסוים, להתפתח בו… אפשר להצביע על זווית ייחודית המאפיינת כל נשמה או קבוצה של נשמות. הדבר מבטא רצון להתפתחות בכיוון מסוים, לעסוק בתחומים מסויימים הקשורים לחוויה האנושית, לחוויה האלוהית ולחיבור ביניהן, מה שאת עשויה להגדיר בתור תכונות אופי…".

מעניין, לא?

תקשור חדש של טוהר

לפני שנפרד, אני מזמין אתכם לקרוא או לצפות בתקשור החדש של טוהר, "מתנה של חוסר אונים", שיש בו הרבה מידע רלבנטי על המתרחש בימים אלו. התמלול של התקשור נמצא כאן. וזה הוידאו

לבוא לפגישה או לשלוח שאלה

אם אתם רוצים להכיר את טוהר לעומק, אתם מוזמנים לערב התקשור החודשי שאני מקיים איתם או להגיע לפגישה אישית.

במקביל אפשר תמיד לשלוח שאלה אחת ולקבל מהם תשובה ללא תשלום. שלחו את השאלה לדוא"ל: Tohar@tohar.co.il.

שחר

*עכשיו בהורים וילדים – טיפים לניקיון פסח

*עכשיו במטיילים – 10 החופשות המומלצות לפסח

*עכשיו ב